avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Buna ziua, Am un prieten care a primit o amenda de ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Buna ziua, Am un prieten care a primit o amenda de 4000 de lei ...

Buna ziua,

Am un prieten care a primit o amenda de 4000 de lei in pandemie pentru ca a fost oprit de un echipaj de poliție fără declarația pe proprie răspundere. A făcut contestație, dar a pierdut procesul.

In urma procesului, el a plătit amenda.

Întrebarea este dacă își mai poate recupera banii de amenda in condițiile in care a pierdut procesul in care a contestat amenda.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 10:35, 8 Septembrie 2022
Dacă a pierdut procesul la instanță, nu mai are altă cale de atac.
Probabil nici nu se mai află în termen pentru o cale extraordinară de atac.

Să mearga cu hotărârea judecatorească la cabinetul unui avocat, pentru o consultație jurică, dacă nu e mulțumit de decizie.

Poate îi găsește avocatul o soluție de rezolvare, dar trebuie să aibă actele în față, că e vorba de o hotărâre judecătorească definitivă.
Știu că este recentă o decizie a CCR, și la asta mă refer.

Dar fără proces, și decizie judecătorească favorabilă raportată la decizia CCR, n-are cum să-și recupereze banii.
Ultima modificare: Joi, 8 Septembrie 2022
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare carnet - pierderea procesului- nepredarea carnetului john_chilianu john_chilianu buna. nu e nici o lauda din ceace vreau sa va spun , mai degraba o intrebare, dar sa va povestesc. in august 2009 mia fost suspendat carnetul pentru 90 de ... (vezi toată discuția)
Avocatul are datoria de a citi hotărârea judecătorească după ce este dată? Gloria S Gloria S Buna ziua, Dupa ultima infatisare la tribunal in cadrul unui proces, hotarea a ramas in pronuntare. Seara, solutia a fost postata, pe scurt, pe portalul ... (vezi toată discuția)
Proces pierdut-recurs pierdut ContSters325089 ContSters325089 Buna seara! Un proces pierdut pe nedrept,apoi un recurs pierdut tot nedrept.Cel care l a pierdut este motivat sa mearga mai departe.Pana la calea de atac ... (vezi toată discuția)