avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un caz mai special, un sfat va rog.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un caz mai special, un sfat va rog.

Am cumparat un teren, cu toate actele in regula contractul a fost incheiat la notar, tranzactia a fost inregistrat si la Oficiul de Cadastru si Publicitate de unde am primit un numar de carte funciara etc. Pamantul se afla la limita teritoriala a unei resedinte de judet si o comuna invecinata municipalitati. Un alt individ care locuieste in comuna respectiva are si el titlu pe o bucata de pamant are si el nr. de carte funciara etc. Problema care se pune ar fi urmatoarea:
- avem nr.top, nr.cadastral, si nr. de carte funciara diferite (ceea ce e bine zic eu),
- dar atat eu cat si individul respectiv sustinem ca fizic pamantul se afla sa zicem in locatia X ceea ce este imposibil ,
- inainte sa cumpar terenul a fost intocmit un plan topografic intocmit de experti si stampilat de Oficiul de Cadastru.
- individul respectiv refuza sa mergem cu experti la fata locului si sa stabilim exact unde se situeaza cele doua terenuri, deasemenea refuza sa-mi prezinte actele ce are el in posesie desi eu le-am aratat toate documentele mele.
Intrebarea ar fi, si va rog sa-mi dati un sfat ce e de facut?
Eu ma gandesc la o actiune in revendicare.
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 20:24, 10 Februarie 2008
Daca nu va permite accesul la teren faceti o plangere pentru tulburare de posesie.

Si pentru delimitarea terenului o actiune in granituire, dar este posibil ca plangerea sa rezolve problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întãruºare teren hot77cmc hot77cmc Bine v-am regăsit. Am cumpărat recent un teren la care a fost facuta prima data cadastrul in anul 2003(atunci terenul a fost cumparat de cel de la care l-am ... (vezi toată discuția)
Documentatie cadastrala mony mony suntem intabulati din anul 2001-teren cu constructie-; nu am ridicat pana acum gard la limita cu vecinul din stanga noastra, iar anul acesta a inceput el ... (vezi toată discuția)
Actiune in granituire? bobo_ro bobo_ro Tocmai ce am cumparat un teren si am o problema cu vecinul ca nu vrea sa ma lase sa intru. Fostul proprietar i l-a lasat sa cultive pe el una alta si acum eu ... (vezi toată discuția)