avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... redobandirea masinii care e pe numele meu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

redobandirea masinii care e pe numele meu

Buna ziua!
Sunt major, am 2 locuri de munca, iar dupa o disputa cu parintii, acestia m-au dat afara din casa, in prezent locuiesc cu chirie.

Problema mea este ca am o masina pe numele meu, platita 50-50% de ei, dar nu vor sa ma lase sa o folosesc, au ascuns toate cheile masinii.

Decizia mea pentru a ii opri din a circula cu masina mea a fost sa demontez placutele de inmatriculare, dar au facut scandal la locul meu de munca sa le dau placutele inpoi ca "imi fac dosar penal" si ca daca nu le dau or sa ma bata (in trecut am primit batai de la tatal meu(care nu e in certificatul meu de nastere) ).

Intrebarea mea este:
• ce as putea face ca sa redobandesc accesul la masina care e pe numele meu?
• ce se intampla daca nu voi plati asigurarea RCA (expira luna asta) iar ei vor circula cu ea? Nu vreau sa platesc asigurarea, deoarece e 2800 de lei, si nu dispun de suma aia ca sa se plimbe ei cu masina mea.
• ce pot face daca imi creeaza daune voite asupra masinii(motor rece, 5000 turatii, condus agresiv, mers fara ulei in motor, mers fara lichid de racire)?

Asept raspuns. Multumesc
Cel mai recent răspuns: kosty40 , utilizator 20:26, 13 Septembrie 2022
8 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Declarați mașina furată la poliție. Dacă o întâlnesc în trafic și o verifică va fi oprită de polițiști, dacă indicați exact locația unde este reținută și persoanele care v-au luat-o, se va face dosar penal. Altă variantă nu văd.
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Actele masinii unde sunt?
Daca aveti actele masinii, mai ales in conditiile in care dumneavoastra sunteti proprietarul din acte, treaba e simpla - mergeti la reprezentanta, va faceti alta cheie, si luati masina. Apoi mergeti din nou la reprezentanta sa va stearga cheile vechi, astfel incat sa nu va poata porni cineva masina cu acelea.

Daca aveti emotii legate de masina pana faceti noua cheie, puteti merge sa o luati cu o platforma dotata cu macara, sa o mutati intr-un loc sigur.
Actele mașinii sunt in torpedou, am incercat sa intru sa le fac poză macar, dar nu am cheie
Ultima modificare: Luni, 12 Septembrie 2022
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati inceput bine, dar ati terminat prost. A fost perfecta chestia cu luatul placutelor, doar ca ati cedat, nu trebuia sa le restituiti! Ce e aia ,,au fost la serviciu"?! Puteau sa mearga unde vor, sunteti proprietara masinii, despre ce vorbim?! Luati iar placutele, e o metoda simpla si eficienta si lasati-i sa va reclame (unde? la cine? de ce?). Neavand numere, nu pot circula.
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2022
DlGoe, utilizator
daca dvostra sunteti proprietarul masinii,,actele sunt pe dvoastra .,,puteti face cum a precizat
Kyandra,,,va tine masina sechestrata su furata.,,

Alte discuții în legătură

Refuz acordare despagubire casco nyusziful nyusziful Buna ziua, as avea o intrebare: in cazul in care societatea de asigurari, refuza acordarea despagubirii in baza politei CASCO (pe motivul ca a fost vorba de o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. astazi am cumparat o masina ford in valuare de 2500€, ... Bsjahahkaiy67 Bsjahahkaiy67 Buna ziua. Astazi am cumparat o masina Ford in valuare de 2500€, am facut toate actele a fost totul ok. Dupa nici 30 minute de mers, a luat motorul foc, ... (vezi toată discuția)
Asigurare casco pentru furt auto andreimar andreimar Ma numesc Marinoiu Andrei,sunt din Ploiesti si am urmatoarea problema: intr-o noapte, in timp ce eu si membrii familiei mele dormeam la etajul unui imobil ... (vezi toată discuția)