avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi

Curs practic: Cum aplicăm TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE? | Lector: Delia Cataramă - Tax Partner, Viboal FindEx. Vezi agenda și participă → 

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... redobandirea masinii care e pe numele meu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

redobandirea masinii care e pe numele meu

Buna ziua!
Sunt major, am 2 locuri de munca, iar dupa o disputa cu parintii, acestia m-au dat afara din casa, in prezent locuiesc cu chirie.

Problema mea este ca am o masina pe numele meu, platita 50-50% de ei, dar nu vor sa ma lase sa o folosesc, au ascuns toate cheile masinii.

Decizia mea pentru a ii opri din a circula cu masina mea a fost sa demontez placutele de inmatriculare, dar au facut scandal la locul meu de munca sa le dau placutele inpoi ca "imi fac dosar penal" si ca daca nu le dau or sa ma bata (in trecut am primit batai de la tatal meu(care nu e in certificatul meu de nastere) ).

Intrebarea mea este:
• ce as putea face ca sa redobandesc accesul la masina care e pe numele meu?
• ce se intampla daca nu voi plati asigurarea RCA (expira luna asta) iar ei vor circula cu ea? Nu vreau sa platesc asigurarea, deoarece e 2800 de lei, si nu dispun de suma aia ca sa se plimbe ei cu masina mea.
• ce pot face daca imi creeaza daune voite asupra masinii(motor rece, 5000 turatii, condus agresiv, mers fara ulei in motor, mers fara lichid de racire)?

Asept raspuns. Multumesc
Cel mai recent răspuns: kosty40 , utilizator 20:26, 13 Septembrie 2022
sau abuz de incredere ,,a-ti imprumutat masina si nu vrea s ao restituie ..o retine
Daca nu iti este frica de ei ,asa cum pare ,iei masina pe platforma,o duci la reprezentanat si schimbi yalele si cheile...Apoi mergi la politie si face alte acte...Dar se pare ca nu vei alege aceasta cale ca iti e ste frica de ei...Asa ca ce rost mai are alte sfaturi...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz acordare despagubire casco nyusziful nyusziful Buna ziua, as avea o intrebare: in cazul in care societatea de asigurari, refuza acordarea despagubirii in baza politei CASCO (pe motivul ca a fost vorba de o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. astazi am cumparat o masina ford in valuare de 2500€, ... Bsjahahkaiy67 Bsjahahkaiy67 Buna ziua. Astazi am cumparat o masina Ford in valuare de 2500€, am facut toate actele a fost totul ok. Dupa nici 30 minute de mers, a luat motorul foc, ... (vezi toată discuția)
Asigurare casco pentru furt auto andreimar andreimar Ma numesc Marinoiu Andrei,sunt din Ploiesti si am urmatoarea problema: intr-o noapte, in timp ce eu si membrii familiei mele dormeam la etajul unui imobil ... (vezi toată discuția)