avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... radiere pfa
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

radiere pfa

Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat pentru inchiderea unui pfa (radiere).
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: mariana calin , utilizator 17:37, 20 Ianuarie 2010
Profesii libere sau prin Registrul Comertului?
prin Registrul Comertului, prestari servicii (platitor tva)
Nu stiu sigur daca au mai aparut modificari la procedura aceasta, dar PFA se radiaza usor la Registru. Se depune o cerere, si cam atat (la un moment dat cereau parca si ceva de genul nota explicativa - motivele radierii). Nu stiu cat dureaza insa. Problema apare la fisc. Mai ales platitor de TVA fiind, sunt sanse foarte mari sa vina controlul...de fond...
La registrul comertului unde ati fost inregistrat mergeti cu certificatul de inmatriculare si celelalte documente in original (autorizarile de functionare...etc.) completati cererea (formular care-l gasiti si pe www.onrc.ro) si depuneti dosarul. In cateva zile se solutioneaza cererea dvs. si primiti decizia de radiere. Verificati sa aveti toate platile la zi la administratia financiara.

av. Ana Florea
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare sau lichidare pfa nero2009 nero2009 buna ziua. intentionez sa plec la munca in strainatate si as dori sa stiu care e procedura mai rapida? (suspendare sau lichidare PFA) as dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)
Suspendare sau radiere pfa norma de venit alex16css alex16css Buna ziua. Urmeaza sa plec din tara pe o perioada nedeterminata si doresc sa inchid sau sa suspend PFA. Exista o perioada maxima pe care PFA se poate ... (vezi toată discuția)
Inchidere pfa gheocaiulian gheocaiulian Am infiintat PFA in ideea de a desfasura o activitate independenta. In cazul in care in aceasta perioada am fost angajat permanent al unei societati ce trebuie ... (vezi toată discuția)