avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale suspendare sau lichidare PFA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

suspendare sau lichidare PFA

buna ziua. intentionez sa plec la munca in strainatate si as dori sa stiu care e procedura mai rapida? (suspendare sau lichidare PFA) as dori sa stiu care procedura e mai putin birocratica. mentionez ca am PFA de 10 ani pe baza de sistem real si pe anul curent am platit impozitul pe primele doua trimestre.
Cel mai recent răspuns: Samoila Georgeta P.F.A. , Consilier juridic 22:54, 7 Septembrie 2009
Mai rapida este masura suspendarii care v-ar putea avantaja si in viitor
imi puteti spune unde sa face cererea de suspendare? la Fisc ? sau la Registrul comertului ? care e procedura ? va multumesc.
Va trebui sa solicitati suspendarea activitatii atat la fisc cat si la registrul comertului.

av. Ana Florea
1. Eu va recomand sa radiati PFA-ul, prima data mergeti la registrul comertului, in trei zile lucratoare primiti rezolutia, cu dovada de la registrul comertului mergeti la fisc.
2. Trebuie sa incheiati contabilitatea pentru 2009, fiscul va emite decizia definitiva pentru 2009 iar pentru 2008 cred ca ati primit decizia definitiva.
3. Nu este greu, nu necesita multe formulare, platiti la zi impozit si cass. Cand va intoarceti in tara poate veti dori sa mergeti pe Intreprindere individuala autorizata !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere pfa mariana calin mariana calin Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat pentru inchiderea unui pfa (radiere). Multumesc frumos. (vezi toată discuția)
Informatii pfa JosefC JosefC Buna ziua,am lucrat aprox 1 an de zile cu PFA,iar de 2 ani incoace nu il mai folosesc.as dori sa stiu daca in toti acesti 2 ani de zile,sunt nevoit sa platesc ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cas si cass mmihai155 mmihai155 Salut. Vreau sa stiu si eu daca s-a modificat modul in care se deduc contributiile de sanatate si pensie la PFA. Nu stiu cum era inainte, eu m-am ... (vezi toată discuția)