avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1711 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Informatii PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Informatii PFA

Buna ziua,am lucrat aprox 1 an de zile cu PFA,iar de 2 ani incoace nu il mai folosesc.as dori sa stiu daca in toti acesti 2 ani de zile,sunt nevoit sa platesc toate impozitele si taxele.Am hartii prin care sa dovedesc incheierea contractului PFA intre mine si angajator.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 13:18, 27 Septembrie 2014
daca a existat un angajator exista riscul ca activitatea sa fie reconsiderata din idependenta in dependenta.
Chiar daca nu ati lucrat, deci venit zero = taxe zero (teoretic), tot trebuiau depuse o multime de declaratii la fisc, din care sa reiasa acest zero. Cel mai bine va duceti si discutati cu inspectorul de la fisc, pentru a vedea despre ce este vorba. Penalitatile se acumuleaza, statul nu pierde niciodata ...
Cel mai bine e sa mergeti urgent la ei si sa platiti datoriile acumulate si apoi sa si radiati acel pfa de la registrul comertului daca nu il mai folositi. Altfel trebuie sa aveti in vedere ca inca trebuie sa depuneti declaratii si sa faceti anumite plati.
De altfel procedura de autorizare ca pfa e destul de simpla si rapida si in viitor o puteti repeta daca e cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributiilor cf.oug 58 pentru administratorii de bloc horenciuc valentina horenciuc valentina Sunt administrator la o asociatie de proprietari cu conventie civila din anul 2007, iar pt.venitul obtinut am platit impozit 16%.Pana in decembrie 2009 am avut ... (vezi toată discuția)
Pfa activitate dependenta MISKA5 MISKA5 Buna dimineata. OUG 82 art.I punct 2.1 spune:Orice activitate poate fi reconsiderata dependenta daca indeplineste cel putin unul din urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Suspendare sau lichidare pfa nero2009 nero2009 buna ziua. intentionez sa plec la munca in strainatate si as dori sa stiu care e procedura mai rapida? (suspendare sau lichidare PFA) as dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)