avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Pe scurt: bunica a lasat testament partea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Pe scurt: bunica a lasat testament partea ei de casa( ...

Buna ziua. Pe scurt: bunica a lasat testament partea ei de casa( dupa moartea bunicului, mostenitorii au facut succesiunea), uneia dintre fiice si sotului ei. Dupa citiva ani, fiica a murit, dupa alti vreo 10, a murit si sotul. Mentionez ca cei 2, au 3 copii.In toti acesti ani, au locuit in casa bunicii si folosindu-se de pamintul acesteia. Intre timp, ceilalti mostenitori, au hotarit sa vinda partea lor, iar unul din cei 3 copii, si-a convins sora sa renunte la testament ca se se poate vinde toata mostenirea. A facut asta, si s-a vindut o parte din pamint , banii impartindu-se in mod egal, in fata notarului. Intre timp, s-a inceput a se face actele de vinzare pt a 2-a parte de pamint, insa, verisoara mea, brusc s-a razgindit, nemaivrind sa semneze acesre acte si dorindu-si partea care i se cuvinea din testamentul lasat parintilor ei, nicidecum ei! Intrebare: daca ea a fost de acord sa renunte la testament, are dreptul sa se razgindeasca acum? Si 2. Daca acel testament a fost lasat parintilor ei, are dreptul ea singura ( mai avind 2 frati) la acest testament ? Mai are valabilitate acest testament, in cond.in care din casa
si o parte din pamint, au fost vindute? Va rog din suflet lamuriri .

Alte discuții în legătură

Ce acte sunt necesare în situația mea?! Ortansa1958 Ortansa1958 Ce acte sunt necesare în situația mea?! Bună ziua și numai bine! Împreună cu mama mea am fost crescută de bunicii mei, dar nu am fost înrudite ... (vezi toată discuția)
Succesiune si vinzare mateiconstanta18 mateiconstanta18 bunicul meu a murit in cel de-al doilea razboi mondial si bunica mea s-a recasatorit nemaiavind un alt copil in afara mamei mele.in 1987 bunica a murit iar ... (vezi toată discuția)
Mostenire magda19 magda19 Bunicii mei au facut testament pentru mine, una dintre nepoate, ei avand trei fete si 5 nepoti. Unul dintre bunici a decedat. Testamentul bunicilor a fost ... (vezi toată discuția)