avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Succesiune...
Bună ziua! Am o întrebare destul de complicată dar o sa incerc sa fiu cat mai succint: tatăl meu e succesorul direct(unul dintre ei) al bunicii mele... Amândoi decedați... Eu ca nepot și fiu ce mă învățați să fac ? Eu as dori sa deschid succesiune,dar dacă deschid succesiune pt moștenirea tatălui,e o succesiune fara obiect,pt că tot ce ar avea,e dreptul din partea părinților.... ce as putea face? Sau cum ar trebui procedat?
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Septembrie 2022
popa607, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:25, 10 Septembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă bunica a decedat prima, prin retransmitere, tatăl dvs o moștenește, căci era în viața când bunica a decedat.
Deci tatăl dvs va avea ceea ce va moșteni de la bunică.
Iar pe tata, îl veți moșteni dvs.

Dacă tatăl dvs a decedat înaintea bunicii, pe bunica o moșteniți direct dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenirea in cazul recăsătoriei Maria20211 Maria20211 Daca un bărbat cu doi copii a rămas văduv, s-a recăsătorit și cu a doua soție a mai avut un copil , cum se împarte averea la nepoții lui ? Copii ... (vezi toată discuția)
Nora la succesiune valentinstate valentinstate buna ziua bunicii mei au decedat .au avut doar un copil pe tatal meu care la rindul sau a decedat lasind in urma 2 copii si sotia . intrebarea mea e ... (vezi toată discuția)
Nepot care mosteneste o bunica (din partea mamei decedate). tatal meu are vreun drept? Bismut Bismut Situatia sta in felul urmator: Mama mea a murit acum 6 ani. La momentul mortii mamei mele tatal meu era casatorit cu mama mea. Tatal meu nu s-a mai ... (vezi toată discuția)