avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua! Vă rog respectuos să mă ajutați cu un ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua! Vă rog respectuos să mă ajutați cu un sfat pentru ...

Bună ziua!
Vă rog respectuos să mă ajutați cu un sfat pentru următoarea situație de fapt:
Fata mea are un copil dintr-o relație de concubinaj. A primit alocatia de stat pentru el de la Târgu Jiu ( domiciliul concubinului).
În urmă cu un an , au suspendat plata alocației copilului în România și au plecat în Germania, unde din diferite motive nu au încasat alocatia pentru copil.
Între timp s-au despărțit și fata a adus copilul la mine în Dâmbovița, pentru că îi este greu sa se ocupe singura de el și sa meargă și la lucru.
Fiica mea are în continuare domiciliul pe Târgu Jiu ( și-l va schimba când va veni în România).
Eu ( bunica) as vrea ca acest copil sa primească alocatia pe Dâmbovița ( el în prezent nu primește alocatia nicăieri) sau în cel mai rău caz sa primească alocatia pe Gorj, dar pe un un card bancar( ca să pot sa-i scot banii de oriunde).
Ce pot face?Se poate printr-o cerere prin poștă ( fata nu poate veni în țară acum , decât în concediu)?Ce acte îmi trebuie?
Va mulțumesc anticipat tuturor celor care veți găsi puțin timp și pentru problema mea!

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare adina0423 adina0423 Buna seara M-am despărțit de tatăl copiilor din februarie 2017. In iunie 2017 am introdus acțiunea de divorț care s-a pronunțat la 9 februarie ... (vezi toată discuția)
As dori sa stiu daca este corect sa i se suspende copilului alocatia ... CE EM CE EM As dori sa stiu daca este corect sa i se suspende copilului alocatia din România atunci când acesta beneficiaza de alocatie din germania dar aceasta este ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara minor cu un parinte angajat in germania iolaru iolaru Fostul meu sot se afla in Germania, cu actuala lui familie, unde lucreaza, cu contract de munca. Am aflat recent de la o cunostinta al carei sot lucreaza in ... (vezi toată discuția)