avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... As dori sa stiu daca este corect sa i se suspende ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

As dori sa stiu daca este corect sa i se suspende copilului alocatia ...

As dori sa stiu daca este corect sa i se suspende copilului alocatia din România atunci când acesta beneficiaza de alocatie din germania dar aceasta este doar atât cât să completeze o sumă care să ajunga cât a unui copil german.
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:15, 31 Martie 2023
În cazul în care copilul primește deja alocație din România, părintele sau solicitantul (dacă este bunica, bunicul, unchiul etc) are dreptul de a primi alocația și de la statul german, cu mențiunea că acesta va primi doar diferența dintre valoarea alocației Germania și valoarea alocației din România.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara minor cu un parinte angajat in germania iolaru iolaru Fostul meu sot se afla in Germania, cu actuala lui familie, unde lucreaza, cu contract de munca. Am aflat recent de la o cunostinta al carei sot lucreaza in ... (vezi toată discuția)
Alocatie europeana Elena676 Elena676 Sunt divortata si am in intretinere un copil in varsta de 15 ani. Fostul sot este stabilit in Germania, unde a solicitat alocatia de stat pentru copil. Statul ... (vezi toată discuția)
Alocatie germania student Aleeex Aleeex Buna ziua. Parintii mei locuiesc in Germania iar eu sunt student in Romania. Am inteles ca pot obtine alocatie de la statul german pana la varsta de 25 de ani. ... (vezi toată discuția)