avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua,am fost in ccc până în luna august și ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua,am fost in ccc până în luna august și neavând ...

Buna ziua,am fost in ccc până în luna august și neavând cu cine lasa copiii am decis sa mi deschid un pfa.intrebarea este daca beneficiez de stimulentul de inserție până la 3 ani?și dacă la PFA sunt recunoscuți anii de vechime?multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrialexandra , utilizator 12:31, 11 Septembrie 2022
Beneficiati de stimulent de inserție...

Perioada în care o persoană fizică autorizată desfășoară activități economice în temeiul OUG 44/2008, constituie vechime în specialitate, cu îndeplinirea următoarelor condiții:
a) activitatea economică pe care o desfășoară a produs venituri nete în anul supus recunoașterii vechimii a căror valoare este cel puțin egală cu nivelul a de 12 ori salariul minim brut pe țară garantat în plată stabilit potrivit legii în anul respectiv;
b) este înregistrată la registrul comerțului cu un singur cod CAEN de activitate sau cu codul CAEN principal de activitate pentru care se dorește recunoașterea vechimii.

Vechimea în muncă și, după caz, vechimea în specialitate este considerată perioada în care PFA a desfășurat activitate economică și a achitat contribuțiile, taxele și impozitele legale, nefiind luată în considerare perioada în care PFA nu a avut activitate generatoare de venit sau a avut activitatea suspendată.
Mulțumesc frumos ,o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, as vrea să știu dacă/ cum pot demonstra noului ... alain.delon alain.delon Buna ziua, as vrea să știu dacă/ cum pot demonstra noului angajator vechimea în specializarea studiilor având în vedere faptul că am mers in paralel ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea vechimii in munca ca pfa? ClaudiaNV ClaudiaNV Buna Conform noii directive (recunoasterea vechimii in munca ca PFA), activitatea intr-un cabinet psihologic (acestea nu se declara la ONRC) poate fi ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! cine poate să emită o adeverință care să ateste ... Simona Pol Simona Pol Bună ziua! Cine poate să emită o adeverință care să ateste vechimea în muncă pentru un PFA? Acest lucru îmi este necesar pentru noul loc de muncă, ... (vezi toată discuția)