Bună seara. Ma ajutați cu un răspuns la o întrebare. Vreau sa îmi fac un Pfa pentru Uber/bolt, nu am alt serviciu,am înțeles ca acest Pfa se plate considera vechime în munca în anumite condiții fara a platii carte de munca. Puteți sa îmi spuneți va rog care sunt condițiile pentru ca acest pfa sa fie considerat vechime în munca? Va mulțumesc!
OUG 44/2008
art. 18^1
(1) Perioada în care o persoană fizică autorizată desfășoară activități economice în temeiul prezentei ordonanțe de urgență constituie vechime în specialitate, cu îndeplinirea următoarelor condiții:
a) activitatea economică pe care o desfășoară a produs venituri nete în anul supus recunoașterii vechimii a căror valoare este cel puțin egală cu nivelul a de 12 ori salariul minim brut pe țară garantat în plată stabilit potrivit legii în anul respectiv;
b) este înregistrată la registrul comerțului cu un singur cod CAEN de activitate sau cu codul CAEN principal de activitate pentru care se dorește recunoașterea vechimii.
(2) Vechimea în muncă și, după caz, vechimea în specialitate este considerată perioada în care PFA a desfășurat activitate economică și a achitat contribuțiile, taxele și impozitele legale, nefiind luată în considerare perioada în care PFA nu a avut activitate generatoare de venit sau a avut activitatea suspendată.