avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... un coleg de munca a anuntat k el nu poate sa lucreze ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

un coleg de munca a anuntat k el nu poate sa lucreze sambata din motive religioase

salutare!
trec preintr-o situatie epeciala as spune: adik compania la care lucrez a anuntat in urma cu 2 saptamani k vom lucra si sambata si se va recupera prin liberesambata lucrata. ieri, unul dintre cei 3 colegi pe care-i am a anuntat k el nu poate sa lucreze sambata pt k este adventist de ziua a saptea si la ei nu se lucreaza sambata. sefa a anuntat conducerea de la bucuresti si ei au spus k o sa mai discute, dar mai intai sa discutam noi si sa vedem ce solutii gasim. sefa a propus sa lucram sambata in locul lui. acum intrebarea mea este - ce atitudine sa adopt, ce solutie sa gasesc pt k nu imbratisesz ideea k 3 sa lucreze intr-un fel si al 4-lea in alt fel?

va rog, am nevoie de mai multe pareri
Cel mai recent răspuns: fleure_21 , utilizator 23:11, 20 Ianuarie 2010
Intr-adevar, asa este cei de ziua a saptea nu lucreaza ... o posibilitate ar fi sa va stimuleze in plus la salariu pentru acest lucru.
este o problema mai delicata de care ar trebui sa se ocupe sefii.Exista o problema de discriminare, ma intreb?! Se avantajeaza unii in defavoarea celorlati.Cred ca cel mai bine ar fi sa faceti o sesizare scrisa conducerii, iar conducerea va lua hotararea cuvenita.
Nu cred ca este discriminare .. Libertatea religioasă este unul dintre drepturile fundamentale ale omului. Libertatea religioasă cuprinde dreptul oricărei persoane de a avea sau de a adopta o religie, de a şi-o manifesta în mod individual sau colectiv, în public sau în particular, prin practicile şi ritualurile specifice cultului, inclusiv prin educaţie religioasă, precum şi libertatea de a-şi păstra sau schimba credinţa religioasă.
Libertatea de a-şi manifesta credinţa religioasă nu poate face obiectul altor restrângeri decât al celor care sunt prevăzute de lege şi constituie măsuri necesare într-o societate democratică pentru securitatea publică, protecţia ordinii, a sănătăţii sau a moralei publice ori pentru protejarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale al
Conform prevederilor constitutionale,cerea angajatului trebuieste admisa si in contract sa fie stipulat ca el va recupera lipsa de la munca intr-o alta zi nelucratoare sau prin prestarea de ore suplimentare.
In mod normal aceasta este o problema a conducerii societatii,iar dvs.,indiferent de situatie,trebuieste sa adoptati o atitudine de toleranta.
as mai avea de adaugat faptul ca maine se asteapta un raspuns de la noi, ceilalti 3, vis a vis de situatie,
deasemenea, in decursul a 8 luni de zile a mai fost nevoie sa se lucreze in 2 sambete, iar colegul in cauza a venit la munca fara sa se manifeste in alt fel.

si ceea ce am uitat sa spun este k sambata ar trebui sa se lucreze prin rotatie cate 2 oameni

multumesc
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2010
fleure_21, utilizator

Alte discuții în legătură

Justificarea interdictiei purtarii valului islamic in belgia rebecca lavinia rebecca lavinia incalcarea libertatilor religioase nerespectarea valorilor cultural-religioase (vezi toată discuția)
Vineri-sambata liber pe motive religioase mi_ella mi_ella Buna ziua, ma confrunt cu o problema care imi da batai de cap. Lucrez in cadrul unui spital judetean de urgenta si am urmatorul caz: -in urma reabilitari ... (vezi toată discuția)
Sesizare responsabil resurse umane morty morty Buna seara, Doresc sa ma sfatuiti daca pot face o sesizarre catre ITM si Consiliul de discriminare cu privire la atitudinea responsabilului de resurse umane ... (vezi toată discuția)