avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suprapunere cm pt covid cu zi lucrata si pontata,, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suprapunere cm pt covid cu zi lucrata si pontata,, Speta, Am lucrat intr-o zi, in aceeasi zi ...

Buna ziua tuturor,
Speta,
Am lucrat intr-o zi, in aceeasi zi seara am primit rezultatul sarscov2, ca incepand cu acea zi trebuie sa stau in izolare.
Cum sunt pontat la locul de munca, stiind ca in acea zi am lucrat, neavand acoperire legala si nestiind ce rezultat voi primi cand il voi primi, si pentru aceeasi zi, in care am muncit deja, fiind considerat in izolare, mi se va elibera concediu medical ?
Multumesc anticipat pentru raspuns,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:59, 13 Septembrie 2022
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit prevederilor art.33 alin.(5) din Normele de aplicare a prevederilor OUG nr.158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobate prin Ordinul nr.15/1311/2018, cu modificarile si completarile ulterioare, in situatia in care asiguratilor prevazuti la art. 1 alin. (1) lit. A si B din OUG nr.158/2005, li se acorda certificat de concediu medical in aceeasi zi in care au desfasurat activitatea in cadrul programului complet de lucru, indemnizatia se va acorda numai pentru zilele urmatoare celei in care a fost acordat certificatul.

Prin urmare, in situatia in care salariatul este prezent la munca conform normei din contract, iar apoi aduce certificat medical care cuprinde si ziua lucrata, acesta va fi pontat in ziua respectiva prezent la locul de munca si platit corespunzator pentru activitatea prestata. Indemnizatia i se va acorda incepand cu ziua urmatoare celei in care a fost acordat certificatul medical. Iar pentru a evidentia faptul ca certificatul medical se suprapune cu o zi lucrata de salariat, apreciem ca in rubrica „Observatii“ a certificatului de concediu medical se va inscrie ca prima zi a certificatului medical se suprapune cu o zi in care salariatul a desfasurat activitate in cadrul programului complet de munca, iar certificatul medical a fost eliberat dupa terminarea programului.
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprapunere ore lucrate cu concediu medical pt covid!. in data ... tiberiu448 tiberiu448 Suprapunere ore lucrate cu concediu medical pt covid!. In data de 01.03.2021 la intrarea in schimbul 2 am fost testați toți angajați. După 6 ore de lucru ... (vezi toată discuția)
concediul medical razvan.razvan razvan.razvan Buna ziua, Am o intrebare referitor la pontarea concediului medical. Spre exemplu luam o luna in care sunt 21 zile lucratoare deci 168 ore. Daca concediu ... (vezi toată discuția)
Concedii medicale suprapuse ianuarie ianuarie Buna ziua. VA rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie. Am o colega care a primit de la medicul de familie concediu medical pentru perioada ... (vezi toată discuția)