Buna ziua, am nevoie si eu de o lamurire: in 1968 decedeaza tatal lui I, N, E si V, mama lor traia...I,N, E si V se duc la notar in București sa dea declaratii de renuntare la mostenire...toti...Mama ii face imputernicire lui N sa o reprezinte la succesiune, N se duce la un notar in Dragasani, Valcea...prezinta declaratiile de renuntare ale fratilor lui...pe a lui nu...si devine mostenitorul talalui cu 3/4 si mama cu 1/4...
Recent I. a decedat, eu sunt mostenitorul sau am gasit actul prin care N renunta si el la mostenire, mai pot cere anularea certificatului de mostenitor cu dovezi ca a inselat si a folosit dupa bunul plac declarațiile lui I, V si E?
Falsul si uzul de fals fiind foarte usor de demonstrat!
Posibil să fi fost vorba despre o revocare a renunțării (posibilă în anumite condiții, foarte legală și a naibi de inteligentă în speță). Adică nici vorbă de vreun fals.
Daca ar exista o revocare a renuntarii ar fi foarte usor de gasit in arhiva. Dar este vorba doar despre inselatorie...renuntarea s a facut la București, succesiunea s a dezbatut la Drăgășani, Valcea...
A fost doar...o "omitere " in nume propriu.