avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am nevoie si eu de o lamurire: in 1968 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am nevoie si eu de o lamurire: in 1968 decedeaza tatal ...

Buna ziua, am nevoie si eu de o lamurire: in 1968 decedeaza tatal lui I, N, E si V, mama lor traia...I,N, E si V se duc la notar in București sa dea declaratii de renuntare la mostenire...toti...Mama ii face imputernicire lui N sa o reprezinte la succesiune, N se duce la un notar in Dragasani, Valcea...prezinta declaratiile de renuntare ale fratilor lui...pe a lui nu...si devine mostenitorul talalui cu 3/4 si mama cu 1/4...
Recent I. a decedat, eu sunt mostenitorul sau am gasit actul prin care N renunta si el la mostenire, mai pot cere anularea certificatului de mostenitor cu dovezi ca a inselat si a folosit dupa bunul plac declarațiile lui I, V si E?
Falsul si uzul de fals fiind foarte usor de demonstrat!
Cel mai recent răspuns: rendec , utilizator 16:40, 13 Septembrie 2022
Posibil să fi fost vorba despre o revocare a renunțării (posibilă în anumite condiții, foarte legală și a naibi de inteligentă în speță). Adică nici vorbă de vreun fals.
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2022
romascanu, moderator
Daca ar exista o revocare a renuntarii ar fi foarte usor de gasit in arhiva. Dar este vorba doar despre inselatorie...renuntarea s a facut la București, succesiunea s a dezbatut la Drăgășani, Valcea...
A fost doar...o "omitere " in nume propriu.
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2022
rendec, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate reveni asupra optiunii pt succesiune? valentina.mami valentina.mami problema care o avem este ca dupa moartea tatalui(04.10.2009)sora mea a facut declaratia de acceptare a succesiunii dupa tata, iar dupa discutia cu mama s-au ... (vezi toată discuția)
Declaratie de renuntare la succesiune narcisa07 narcisa07 Buna ziua la toata lumea! Si va rog sa ma iertati ca va tormentez cu atatea intrebari, dar nu stiu ce se intampla in viata mea ca ma napadesc necazurile din ... (vezi toată discuția)
Revocarea declaratiei de renuntare la mostenire lica1 lica1 Tatal meu a decedat in iunie2014.Cei 6 copii dorim sa lasam mostenirea mamei dar am inteles caci nu e posibil.5 din frati au dat declaratie de renuntare la ... (vezi toată discuția)