avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Restituire bun
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Restituire bun

Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat.
Situatie: sora mamei mele, matusa mea, persoana in varsta, mi-a dat acum cativa ani cheia de la locuinta sa pentru a o avea si eu in caz de ceva (copii ei fiind plecati din tara). La inceputul anului, in urma unor discutii, relatiile s-au rupt, nu ne mai vizitam si vreau sa-i restitui cheia, dar persoana respectiva nu o accepta. Ma tot cheama la usa sa i-o aduc, ma poarta pe drumuri si cand ajung la usa, o respinge. De curier nu poate fi vorba ca nu raspunde la apeluri telefonice necunoscute sau la usa.
Cum as putea proceda legal?
Este posibil sa fiu acuzata de ceva in caz ca ii dispare ceva din casa sau nu mai stie unde isi pune lucrurile, eu fiind prima banuita? Copii ei spun ca astea sunt "prostii", dar totusi nu veau sa am eventual probleme.
Multumesc frumos.

Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2022
RoxanaRamona, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:11, 14 Septembrie 2022
Relatiile s-au rupt din cauza unor discutii neplacute, ar fi dorit sa o ajut cu bani sa-si instaleze centrala, iar eu nu am acceptat. Aceste cheltuieli nu sunt atributiile mele.
Asa ca sunt vazuta ca nepoata cea rea, m-a amenintat in fel si chip si e o persoana razbunatoare la cea mai mica chestie care o deranjeaza.
De asta v-am cerut parerea.
nu e nicio problema ca aveti cheia.
vb cu copiii ei, sa stie ca e la dvs cheia ca ma-sa nu o vrea.

Ma tot cheama la usa sa i-o aduc, ma poarta pe drumuri

nu o mai luati in seama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociație de proprietari - probleme acces in imobil mostenit AnaGratiela AnaGratiela Tatăl meu are certificat de moștenitor pentru apartamentul unei nepoate de sora dar nu poate avea cheia de la apartament, această fiind la președinta ... (vezi toată discuția)
Nepoata din partea tatalui cionoiuroxana cionoiuroxana Buna ziua , numele meu este Cionoiu Roxana sunt din Bucuresti si am 46 ani . Vreau sa va rog sa ma ajutati sa gasesc o modalitate sau sa imi spuneti daca pot ... (vezi toată discuția)