avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara,am și eu o întrebare, pentru succesiune ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara,am și eu o întrebare, pentru succesiune după fratele ...

Bună seara,am și eu o întrebare, pentru succesiune după fratele meu vitreg (doar mama este la ambii,tați diferiți) ce pot să fac dacă am certificatul de deces al fratelui al mamei noastre,dar nu găsesc certificatul de deces al tatălui fratelui meu. Pot să deschid succesiunea doar cu certificatul de deces al fratelui și al mamei noastre. Specific că fratele meu nu a avut niciodată copii. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:30, 15 Septembrie 2022
Notarul la biroul căruia dezbateti succesiunea poate solicita prin adresa, către starea civila un extras din registrul de decese, pentru uz oficial
Am căutat și la registrul de decese și nu îl găsește ptr că au greșit pe verificat de deces in loc de s au pus z ,ce se poate face?

raluk0207 a scris:

Notarul la biroul căruia dezbateti succesiunea poate solicita prin adresa, către starea civila un extras din registrul de decese, pentru uz oficial

N-am priceput. Cine, mai exact, „au greșit”?
Dacă a plecat de la biroul notarial o solicitare scrisă aiurea, atunci se reface.

Nu, nu puteți rezolva doar cu certificatul de deces la fratelui și al mamei.
Trebuie să dovediți că tatăl lui este mort. (altminteri, dacă ar fi viu, ar fi și el moștenitorul copilului lui, nu doar dvs.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau să dezbat succesiunea după mama în instanță, însă nu pot pentru că tata nu-mi dă certificatul de deces. cum obțin un duplicat? dary@ dary@ Buna ziua, Va prezint mai jos situatia pe scurt: Am 31 de ani, mama a decedat in 2013. Eu am scos certificatul deces. Cu tata (mama era casatorita cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune mama decedata tata vitreg miky68 miky68 mama a decedat acum 5 zile si a ramas sotul ei care este tatal vitreg pentru mine si fratele meu .Ce trebuie sa fac pentru a nu pierde dreptul de mostenitor ... (vezi toată discuția)
E nevoie de succesiune ? Velea77 Velea77 Buna ziua!Va rog frumos sa-mi spuneti daca e nevoie de succesiune in urmatoarea situatie. Suntem 2 frati vitregi dupa tata, adica: Mama s-a casatorit cu ... (vezi toată discuția)