avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociația de proprietari vrea sa interzica ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociația de proprietari vrea sa interzica locatarilor sa urce cu bicicleta pe casa scărilor

Celor din asociația de proprietari le e teama sa nu cumva cei ce-isi țin bicicletele pe casa scării sau in apartament ,să nu murdărească pereții la urcare și la coborârea lor.. Au vreun drept legal să îmi interzică cei din comitet să-mi urc sau să cobor bicicleta pe casa scării,având în vedere că eu o țin în apartament?
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2022
Dorin Sergiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:27, 17 Septembrie 2022
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu au absolut nici un drept legal si nu au ce sa va faca, asociatia nu este organ constatator sa de amenzi.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util

Sigur ca situatia aratata de @Dorin Sergiu, poate crea unele probleme, dar cu oarece grija din partea celor cu biciclete, trotinete si alte acareturi si putina intelegere, nu din partea celor din asociatia de proprietari Sau o fi facut cineva vre-o reclamatie si cei de la asociatie (din comitet) ce sa faca? Ziceti si dvs. Aveti si dvs. drepturi, dar aveti si obligatii. Discutati, le comunicati ca o sa transportati bicicleta cu grija si cred ca asata-i tot, pana la urma.
Cum se intampla la mine - bloc P+10, cu lift? Baietii cu tot felul de biciclete, mai cursiere, mai ciudate cu cauciucuri ca de auto, le urca in lift, pun bicicleta in pozitie verticala, cu roata din fata pe peretii liftului, iar uneori de-a dreptul pe oglinda... Am discutat cu parintii. Geaba discutie - ce vrei dom-le, sa o urce in spate pana la etajul 10? Ce sa mai zici? Am sugerat ca "biciclistul" sa aiba la el o carpa si la coborarea din lift sa lase cabina la fel cum a gasito. Nu mai vorbesc ca acum cabina fiind cu peretii din inox, au zgariat-o si acum arata ca naiba... Complicata discutie, nu m-am inteles de nicio culoare si pe buna dreptate am discutat cu cei de la asociatie, adica cu vecinii mei care au fost de aceeasi parere cu mine. Pana la urma, liftul este pentru persoane... Ca mai caram si materiale de constructii, ceva mobile mai usoare, carucior de piata, nu este nicio problema, este de inteles, intotdeauna oamenii lasa liftul curat, ori cei cu bicicletele, nici nu vor sa auda. Ce sa le fac, decat discutii cu parintii, care culmea, tzin parte copiilor. Pai cum?
Daca nu ne-o intelege, ramane sa-i reclam unde trebuie, adica la cei care au dreptul sa le aplice cate o amenda, in cel mai bun caz, dar mi-am facut dusmani in plus, de parca nu aveam destui? Sigur ca da, dar ce mai conteaza, sunt administrator si multe "belele" se sparg in capul meu !
Va doresc mult succes!
Legal ,asociatia de proprietari,comitetul executiv nu au temei legal sa va interzica sa introduceti bunuri in proprietate
Referitor la depozitare bunuri in partea comuna de condominiu,asociatia de proprietari este in drept sa solicite locatarilor sa nu depoziteze bunuri in partea comuna de imobil de locuit in comun
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Carucioarele nu intra in discutie, sunt acceptate pe scari? Sunt unele adevarate limuzine, greu de crezut ca scapa peretii neatinsi! Daca il mai cari si pe bebe intr-o mana....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este ilegal de a depozita in scara blocului 2 biciclete ? iuliana mateiii iuliana mateiii Buna seara.Noi stam intr-un bloc alcatuit din p+1+2 etaje.Avem toate 6 familii cota parte din scara blocului.Eu stau la etajul 1 si am 2 bicicleta legate de ... (vezi toată discuția)
Utilizarea liftului pentru transportul bicicletei slykruger slykruger Buna ziua, As vrea sa stiu daca administratorul sau presedintele unei asociatii de locatari imi pot interzice sa folosesc liftul pentru a urca sau cobora ... (vezi toată discuția)
probleme legate de anumite aspecte de coproprietari edy1984 edy1984 buna ziua de curand s-au ivit o discutie contradictorie pe scara noastra si as dori sa aflu diferite pareri si opinii din partea unor persoane care au ... (vezi toată discuția)