avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... utilizarea liftului pentru transportul bicicletei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

utilizarea liftului pentru transportul bicicletei

Buna ziua,
As vrea sa stiu daca administratorul sau presedintele unei asociatii de locatari imi pot interzice sa folosesc liftul pentru a urca sau cobora bicicleta, la si de la etajul 6.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: slykruger , utilizator 10:46, 15 Aprilie 2010
Daca ar fi asa, trebuie ca nici vecina dvs. de la un etaj superior, care are un copil mic, sa nu urce/coboare caruciorul cu liftul...
liftul este un bun aflat in folosinta comuna si poate fi utilizat de toti colocatarii, cu obligatia aferenta sa il mentina in stare de functionare...si curatenie...
Nu vă poate interzice.Dar cu acordul celorlalți utilizatori ,vă pot afirma că
deranjează urmele de roți pline de noroi sau praf ,de pe cabina liftului.
In lift ar trebui sa fie afisate instructiuni de folosire. Aceste instructiuni sunt stabilite de firma care face intretinerea liftului si conform normelor ISCIR liftul se foloseste EXCLUSIV transportului de persoane. De asemenea acolo mai scrie ca in lift nu se fumeaza, ca nu este permis accesul cainilor, ca nu este permis depasirea greutatii, etc. Asta inseamna ca numai persoanele pot folosi liftul si ca nu avem voie sa caram mobila, bicicleta sau motocicleta cu liftul.
Sigur ca in realitate proprietarii intra in lift cu frigiderul achizitionat, cu sacii de ciment cand renoveaza apartamentul, cu catelul, etc.
In anumite limite vecinii trebuie sa accepte si aceste mici incalcari ale regulilor, iar cei care le incalca ar trebui sa fie mai grijulii, sa stearga, sa curete liftul dupa ce-l folosesc in alte scopuri decat transportului persoanelor.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
Este vorba de un lift destul de mare, care-mi permite, daca am grija, sa transport bicicleta fara sa ating si murdaresc vreun perete. Am incercat sa discut cu persoanele in cauza, dar se pare ca e mai mult o problema inchipuita, "de principiu".. pur si simplu nu vor sa intru cu bicicleta in lift.
Se pare ca va trebui sa ma conformez..

PS - am o fetita de un an si jumatate, sper ca nu-mi vor lua in vizor caruciorul si tricicleta..

Inca o data, va multumesc.
Eu stiu genul acela de lifturi pentru ca am si eu in bloc asa ceva. Efectiv, bicicleta nu are cum sa murdareasca liftul decat daca aveti rotile pline de noroi, ceea ce cred ca nu e cazul. Altfel putem sa cerem oamenilor sa se descalte cand intra in ascensor.

Deci cred ca ar trebui sa fortati putin lucrurile, cred ca este numai "un capritz" al administratorului......

Alte discuții în legătură

probleme legate de anumite aspecte de coproprietari edy1984 edy1984 buna ziua de curand s-au ivit o discutie contradictorie pe scara noastra si as dori sa aflu diferite pareri si opinii din partea unor persoane care au ... (vezi toată discuția)
Asociația de proprietari vrea sa interzica locatarilor sa urce cu bicicleta pe casa scărilor Dorin Sergiu Dorin Sergiu Celor din asociația de proprietari le e teama sa nu cumva cei ce-isi țin bicicletele pe casa scării sau in apartament ,să nu murdărească pereții la ... (vezi toată discuția)
Folosirea spatiului comun anacami2 anacami2 buna ziua.locuiesc intr-un bloc turn.in bloc avem copii mici ,scolari,salariati.deci carucioare, triciclete,biciclete mici si mari.toate se lasa la parter sub ... (vezi toată discuția)