Sunt sanse minime doar in cazul in care Debitorul chiar nu are venituri sau bunuri ce pot fi executate. Chiar daca hotararea din Ro nu intruneste conditiile pentru a fi recunoscuta, daca e cazul, se poate solicita modificare sau stabilire si executare.
Mi s-a spus si mie, de exemplu, ca cei din SUA nu recunosc hotarari din Romania ... am avut o hotarare in Romania pe autoritatea parinteasca ... mi-a folosit la o gramada de chestiuni, obtinere diverse documente ... tot ce a trebuit sa prezint a fost copie hotarare si copie traducere legalizata.
DAR ... nu am cerut recunoasterea hotararii pentru a fi executata pensia de intretinere in acel stat. Pensia a fost stabilita de instanta din oficiu, paratul fusese citat si reprezentat din oficiu pe autoritatea parinteasca, nu avea ca obiect stabilire pensie.
Daca paratului i s-a parut ca este nedrept ca o instanta din Romania l-a obligat la plata a
1/4 din venit minim pe economia din Ro ... cine sunt eu sa nu-i dau sansa sa se pronunte instanta din tara lui... a primit chiar mult mai mult, si cu retroactiva pe cativa ani, si se executa pana se achita integral.
Daca citarea e cu cantec, si nici avocatul din oficiu nu se prezinta in instanta la termene (trimite intampinare prin posta sau email).....
DlGoe a scris:
Nu vreau sa va dezamagesc, dar aveti sanse minime!
.....
Nimeni de afara nu da doi bani pe hotararile instantelor romanesti!