avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum pot obtine pensia alimentara daca tatal nu trimite ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum pot obtine pensia alimentara daca tatal nu trimite banii din Anglia?

daca am o hotarare definitiva in care am castigat in urma procesului de majorare pensie de intretinere 1/4 din venitul lui ...insa el este in anglia...cum pot pune in executare aceasta hotarare?? el nu are nimic in romania, ci doar in anglia....anglia nu mai este in uniunea europeana...multumesc
Cel mai recent răspuns: c123456 , utilizator 18:58, 28 Septembrie 2022
Sunt sanse minime doar in cazul in care Debitorul chiar nu are venituri sau bunuri ce pot fi executate. Chiar daca hotararea din Ro nu intruneste conditiile pentru a fi recunoscuta, daca e cazul, se poate solicita modificare sau stabilire si executare.

Mi s-a spus si mie, de exemplu, ca cei din SUA nu recunosc hotarari din Romania ... am avut o hotarare in Romania pe autoritatea parinteasca ... mi-a folosit la o gramada de chestiuni, obtinere diverse documente ... tot ce a trebuit sa prezint a fost copie hotarare si copie traducere legalizata.

DAR ... nu am cerut recunoasterea hotararii pentru a fi executata pensia de intretinere in acel stat. Pensia a fost stabilita de instanta din oficiu, paratul fusese citat si reprezentat din oficiu pe autoritatea parinteasca, nu avea ca obiect stabilire pensie.

Daca paratului i s-a parut ca este nedrept ca o instanta din Romania l-a obligat la plata a
1/4 din venit minim pe economia din Ro ... cine sunt eu sa nu-i dau sansa sa se pronunte instanta din tara lui... a primit chiar mult mai mult, si cu retroactiva pe cativa ani, si se executa pana se achita integral.

Daca citarea e cu cantec, si nici avocatul din oficiu nu se prezinta in instanta la termene (trimite intampinare prin posta sau email).....

DlGoe a scris:

Nu vreau sa va dezamagesc, dar aveti sanse minime!
.....
Nimeni de afara nu da doi bani pe hotararile instantelor romanesti!

Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2022
c123456, utilizator
Spuneti: ,,de exemplu [....] cei din SUA"! Chiar daca sunt tari de limba engleza si sistemul juridic e de sorginte anglo-saxona, SUA nu e UK!
Nu cunosc exact procedura cu UK. Sunt diverse probleme, de ex in unele tari legislatia nu permite executarea unei obligatii stabilite in procentaj, trebuie sa fie suma fixa. In unele state nu exista personal calificat. Sunt cazuri care se solutioneaza in maxim 6 luni, sunt cazuri care dureaza ani si chiar cazuri fara solutii. In principiu, cursul dosarului, in cea mai mare masura, depinde de interesul debitorului/paratului de a colabora sau nu. Daca, atunci cand actionezi in instanta din Ro, nu iei in calcul si solutia pe plan international, e greu...

In cazul meu a durat aproape 3 ani pana o instanta din acel stat s-a pronuntat. Am facut plangere in acel stat, ca se tergiverseaza... mi s-a spus ca daca nu sunt multumita de serviciile agentiei de stat am posibilitatea de a retrage dosarul si sa actionez in instanta, in regim privat prin avocat, dar sa ma interesez care sunt costurile inainte de a face acest pas. Credeti ca am zis ok, e Romania tara de nimic... nu... le-am reamintit ca cererea mea a fost formulata in baza unei conventii ratificata de ambele tari, si ar trebui respectata fara discutii, si ca nu este la discretia agentiei de stat daca o respecta sau nu....

Ideea este ca exista cai legale, si de-o parte si de alta. In cazul meu, daca debitorul colabora ... se rezolva usor si repede.

DlGoe a scris:

Spuneti: ,,de exemplu [....] cei din SUA"! Chiar daca sunt tari de limba engleza si sistemul juridic e de sorginte anglo-saxona, SUA nu e UK!

Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2022
c123456, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, tatal copilului meu de 7 ani locuieste in sua si are ... Anastasia gar Anastasia gar Buna ziua, tatal copilului meu de 7 ani locuieste in SUA si are dubla cetatenie Ro_SUA. Pana acum nu a contribuit cu nimic, fiind absent din viata noastra de 6 ... (vezi toată discuția)
Custodie totala minor Aylin01 Aylin01 Custodie totala minor Sunt divorțată din Aprilie 2019,fostul soț a \"fugit\" in Anglia la o săptămână după,pe lângă faptul că plătește o pensie ... (vezi toată discuția)
Casatorit in romania, divortat in sua marx36 marx36 Buna ziua! Am si eu nevoie de un sfat : m-am casatorit in Ro dupa care am plecat in Sua cu sotia unde dupa 3 ani (cat a avut nevoie sa obtina green cardul :) ... (vezi toată discuția)