avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... DE UNDE INCEPE O VATAMARE CORPORALA?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

DE UNDE INCEPE O VATAMARE CORPORALA?

Cand este considerata o vatamare corporala , am avut doi copii spitalizati in urma unui accident, si asigurariile vinovatului nu vor sa-mi despagubesca copii. Care este acea lege si poate spune ea ca 9 zile de ingrijiri medico-legale nu este vatamare corporala.
Poate cineva sa-mi arate legea concret?
Cel mai recent răspuns: voceasperanteimedias@yahoo.com , utilizator 21:52, 17 Noiembrie 2013
Eu va inteleg suferinta si sunt de acord ca nu e normal. Dar, asta e legea, trebuie sa o respectam.

De aceea v-am sfatuit mai sus sa il actionati pe faptuitor in civil, sa va recuperati cheltuielile si sa solicitati si daune morale.
Succes!
Sunt perfect de acord cu punctul de vedere al consultant adutescu., trebuie sa-l actionati pe faptuitor in civil, pentru a va recupera cheltuielile si sa solicitati daune morale.
Succes!
Multumesc pt.raspuns.
Baiatul (soferul) care e vinovat de accident nu este angajat, lucreaza la negru chiar la proprietarul masini cu care a avut accidentul, si asigurarea este facuta pe fundatie,.adica persoana juridica. oare se poate actioana in instanta pe proprietarul masini in cazul de fata neavand ce plati soferul implicat in dauna?
da. In instanta actionati societatea pentru raspundere civila delictuala - raspunde comitentul pentru prepus adica angajatorul pentru angajat - soferul sa declare ca a fost trimis de firma in interesul acesteia.
Mda. usor de zis, dar ei sunt pe o mana no sa zica ce vreau eu....ca i va fi frica de seful lui. El este pus acum intre ciocan si nicovala. mda situatie incurcata fara ca eu sa am vreo vina. Pana la urma eu trebuie sa platesc, asa sunt legile in romania nu poti sa te iei de asigurari ca au oameni foarte pregatiti juridic si nu o dai la capat, si patronul ma indeamna sal dau in judecata caci nu voi castiga numai cheltuiesc degeaba, ca el este asigurat si cu asigurariile sa ma cert , asa ca ma invart de la "Ana la Caiafa" fara nimic concludent , sunt tare confuz. Pana la urma nu stiu cine trebuie sa plateasca aceasta greseala materializata in dauna atat corporala (la copii) cat si materiala (masina mea facuta praf) caz dealtel si mediatizat in ziarele sibiene ex: [ link extern ]

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala grava Lui25 Lui25 Prietenul meu a avut un accident era pe motor si o duba nu ia dat prioritate. In urma acestui accident a facut 4 operatii. Una la picior(2 fracturi) unde i ... (vezi toată discuția)
Accident auto , vatamare corporala, procedura stanpatitul stanpatitul Buna ziua, din pacate ma vad nevoit sa apelez la cunostintele d-voastra, pentru a ma lamuri cu cateva aspecte: In urma cu aproximativ o luna de zile o ... (vezi toată discuția)
Accident rutier radu_sas radu_sas Buna ziua! Acuma o luna am fost accidentat de un sofer de taxi pe trecerea de pieton provocandu-mi un traumatizm cranian(leziuni primare) plus alte leziuni ... (vezi toată discuția)