avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contracte sub semnătură privată pentru terenuri ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contracte sub semnătură privată pentru terenuri extravilane

Bună!
Am situația următoare, tatăl meu, actualmente decedat, a încheiat contracte sub semnătură privată pentru diverse terenuri agricole.
Între timp acele terenuri au fost intabulate automat de autorități pe numele celor care dețineau titluri de proprietate.
O parte din aceștia din urmă, de asemenea au decedat, nu știu dacă moștenitorii lor și-au făcut sau ba succesiunile.
Sunt situații în care tatăl meu a cumpărat acele terenuri de la alte persoane care tot așa le luaseră la rândul lor de la proprietarii trecuți in titlurile de proprietate.

Ce mă sfătuiți să fac pentru a putea intra total legal în posesia acestor terenuri ?

P.S. Știu că este varianta în care dau de proprietari sau de succesorii lor legali și facem demersul clasic de vânzare a terenurilor extravilane, dar care e un proces anevoios, nu e doar mers la notar și semnat contractul de vânzare-cumpărare.

Alte discuții în legătură

Cumparare terenuri in extravilan + intravilan/casa vlad-rusu vlad-rusu Buna ziua, Am citit cateva dintre postarile care sunt pe acelasi subiect si am gasit cateva informatii complete si foarte folositoare. Totusi mai am cateva ... (vezi toată discuția)
Probleme instrainare teren fara titlu de proprietate fira_fira63 fira_fira63 Tatal este decedat de 4 ani. In anul urmator decesului, a fost vandut terenul arabil, (care nu a fost intabulat, doar trecut in registrul agricol pe acesta, ... (vezi toată discuția)
Cumparate teren agricol neintabulat sorinnelupop sorinnelupop Buna ziua, As dori sa cumpar niste terenuri agricole care nu sunt intabulate (proprietarii au doar titluri de proprietate) Exista vreo posibilitate legala ... (vezi toată discuția)