Poate aici o sa primesc si eu lamuririle necesare. Sunt in somaj pentru absolvirea studiilor superioare si sunt insarcinata beneficiez de indemnizatia pentru cresterea copilului daca eu la inceputul lui mai ies din somaj, dar de nascut trebuie sa nasc la inceputul lui iunie. Am fost m-am interesat la directia muncii si acolo mi s-a spus ca o sa beneficiez daca nasc pana in 15 iunie dar nu se stie cine imi plateste post si prenatalul. Unde trebuie sa merg sa ma interesez sau ce trebuie sa fac?
La casa de asigurari de sanantate pentru pre si pot natal.
Daca nu aveti o intrerupere mai mare de 15 zile in realizarea de venituri( inclusiv somaj) beneficiati.Daca e mai mare fie si cu o zi, nu.
1. Va invat o stratagema, legala, pentru a prelungi perioada de somaj.
2. Daca in perioada de somaj aveti concediu medical, concediu de maternitate si CCC pana la 2 ani, somaul se intrerupe si se suspenda in aceste perioade si se reia, de unde a ramas, dupa fiecare dintre acestea.
3. In acest fel veti prelungi perioada de somaj si, din somaj, veti intra direct in concediu de maternitate si apoi in CCC.
4. Certificatele medicale si cel de maternitate le prezentatila AJOFM care le calculeaza si le plateste.
Succes!
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Concediu prenatal
deea_dc
buna-ziua!am si eu o nelamurire...sunt in somaj,am aproape 7 luni de sarcia si as vrea sa stiu cum trebuie sa procedez in continuare,pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)
Somaj-prenatal
crisstyle
Am lucrat la o fira 2ani consecutiv intre timp am ramas insarcinata ,am 12 luni lucrate fara intrerupere,firma respectiva s-a inchis ,beneficiez de somaj din ... (vezi toată discuția)