avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... E posibila retragerea din calitatea de reclamant?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

E posibila retragerea din calitatea de reclamant?

Bună seara. Spuneti-mi va rog daca este legal ca o persoana fizica sa fie, fara acordul sau, in scris sau verbal, transformata in reclamant intr-un proces, alaturi de o institutie sau alta persoana fizica? Mama mea a primit o citatie in care e reclamant (probabil in solidar) intr-un proces. Dar nu stie cauza si mai ales nu doreste sa faca parte din nici un proces. Cum poate iesi din aceast dosar si daca se poate face fara prezenta ei la tribunal, se deplaseaza greu. Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2022
Sophia1975, utilizator
Cel mai recent răspuns: Sophia1975 , utilizator 18:52, 15 Septembrie 2022
Ar fi preferabil să discute direct cu un avocat, arătându-i cererile și înscrisurile comunicate/primite. (Așa ar fi logic să procedeze orice persoană care primește o citație).
Aici, pe forum, există riscul să vorbim pe lângă subiect, plecând din ghici ciupercă ce-i.

Spre pildă, este posibil să fie (și în speță să fi fost) formulată o cerere de intervenție forțată/de chemare în judecată a altei persoane care ar putea să pretindă, pe calea unei cereri separate, aceleași drepturi ca și reclamantul. Cel astfel chemat în judecată dobândește poziția procesuală de reclamant.
Ultima modificare: Joi, 15 Septembrie 2022
romascanu, moderator
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune constatare Daniela Camelia Nicolae Daniela Camelia Nicolae Se poate interveni in nume propriu intr-o actiune in constatare?Am niste vecini cu care ma judec stau pe terenul meu si au promovat in timpul judecatii ... (vezi toată discuția)
Introducere nou parat eugen82 eugen82 pot introduce in cauza un nou parat in solidar in fata instantei de fond dupa prima zi de infatisare? am chemat pe X in judecata pt. raspundere delictuala ... (vezi toată discuția)
Introducerea altui parat negut negut In afara cazului de introducere a altui parat in proces inainte de judecarea fondului mai sunt alte posibilitati de introducere a altui parat intrun proces ... (vezi toată discuția)