avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune constatare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune constatare

Se poate interveni in nume propriu intr-o actiune in constatare?Am niste vecini cu care ma judec stau pe terenul meu si au promovat in timpul judecatii procesului in anulare a titlului de proprietate o actiune in constatere pentru o parte din teren....pot sa intervin si sa opresc cumva procesul?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 05:21, 9 Mai 2011
In actiunea cu obiect de judecata "constatarea dreptului de propietate", cu cine se judeca partea reclamanta ? Cu Dv.? sau cu alcineva ?
Oricine are interes poate interveni intr-un proces , dar asta nu inseamna ca opreste procesul. Procesul se va judeca , instanta se va pronunta mai intai asupra cererii de interventie dupa care se hotarasate daca intervenientul mai ramane sau nu in proces si se urmeaza cursul .
Ce inseamna "a interveni sa opresc procesul?"
D-voastra am inteles ca sunteti parte intr-un proces, ca ce-ca reclamant, ca parat?
Oricine poate interveni intr-un proces-art.49-67 cod pr.civila.
Interventia principala, in nume propriu, si voluntara, in favoarea uneia dintre parti sau interventia fortata, conform art.57, cand fortat, deci chemat in instanta de catre o parte(indiferent daca este reclamantul sau paratul)va veni persoana respectiva in instanta.
Art.57 are o precizare insa, prin interventia fortata, partea care vine va putea pretinde aceleasi drepturi ca si reclamantul deci va avea calitatea de reclamant
Este necesar insa, sa nu uitam, ca pentru orice interventie, este necesara calitatea procesuala a intervenientului-daca acesta nu are calitate procesuala,daca nu-si va dovedi interesul in aceasta actiune, nu va fi admis, ca parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea unui tert introdus fortat intr-un proces teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu un sfat.In urma cu doi ani sotul meu a deschis un proces de partaj bunuri comune cu fosta sotie.In mijlocul procesului fosta ... (vezi toată discuția)
Exceptii invocate de intervenientul in interes propriu panteraadi panteraadi Buna seara,Un proces civil desfasurat intre un reclamant si un parat .Se formuleaza de un al treilea participant in cadrul procesului, o cerere de interventie ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna intervenient? marfan marfan Intrebarea e in titlu: Ce inseamna intervenient intr-un proces si cine poate avea calitatea asta ? Multumesc. (vezi toată discuția)