avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce am formulat gresit in aceasta nota, in procesul pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce am formulat gresit in aceasta nota, in procesul pe care il ...

Ce am formulat gresit in aceasta nota, in procesul pe care il am cu vecinul pentru grantuire, stabilirea mejdei cu vecinul care este de fapt reclamantul iar acum este si parat deoarece nu am putut fi de acord cu cea ce cere el .
Avocatul meu mi-a spus ca o pot depune daca vreau .
Mai jos nota fara nume si poza ;

1.In Data de 21 Iunie 2022 Reclamantul a dezafectat gardul de imprejmuire inclusiv cel in litigiu reclamat in proces .
INFORMAT de fica mea … Reclamantul … i-a adus cuvinte jignitoare fapt pentru care Politia comunala i-a intocmit Proces Verbal de Contraventie .
2. In seara zilei de 22 Iunie 2022 la aproximativ ora 21,00 i-a adus fiului ….. Mandatat Judiciar, cuvinte extrem de jignitoare fata de mine care eram in curtea casei mele. Fapt care i-a adus inca un Proces Verbal de Contraventie facut de Politia comunala .
Rog instanta sa intervina cu o nota sau ce este nevoie pentru a putea stopa acum si pe timpul procesului pe Reclamantul de a face lucrari la imprejmuire in special pe zona in litigiu si a adresa cuvinte jignitoare mie si copiilor mei .
Eu fiind o mama in virsta de 81 ani cu sanatatea nu prea buna datorita virstei de 81 ani , sau poate aceasta doreste Reclamantul .....

poza gardului dezafectat in zona de litigiu si semnatura martor de pe strada cu numele si adresa de identificare .
_________________________________________________________________________________
Ce am gresit eu, daca judecatorul la sedinta de ieri i-a cerut ca la urmatorea sedinta asteapta explicatii de la mine la nota depusa , ce vreau sa fac , numai o nota informativa sau vreau sa deschid un nou proces .?
Avocatul meu angajat nu a stiut ce sa raspunda , iar el stia ce contine nota cum am spus mai sus , normal ca a citit-o si a spus ca pot sa o depun daca vreau .

Cu avocatul m-am inteles ca sa dau explicatii judecatorului la urmatorea sendinta la tribunal, ca este numai o nota informativa , iar pe viitor sa ma abtin si sa fac toate documentele numai prin el cum sunt facute de la ince[pul procesului .

Rog un raspuns de la cineva care poate sa imi spuna ce am gresit si ce ar trebui sa sustin in continuare .
As vrea mai multe pareri care au intinit asa ceva ca in timpul procesului reclamantul sa dezafecteze si sa faca mejda pe zona in litigiu . Eu nu am astept sa vad ce face, a doua zi am facut nota . Iar pe zona in litigiu s-a oprit lasind pina acum azi demolata , era oricum gardul lui .
Multumesc pentru pareri .

6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
lost1989 a scris:

Avocatul meu angajat nu a stiut ce sa raspunda ...

Ba da, dar a fost un domn (salutările mele, oricine ar fi; că n-am de unde să-l știu).

Ați văzut vreodată fața unei mame al cărei copil face câte o nefăcută ori grăiește vreo impolitețe gravă în „târg”/public?
Are rânjetul ăla fâstâcit prin care exprimă: ei, ce știe el; e doar un copil... (și educația, las că i-o fac eu acasă, între patru pân' la șase ochi, nu în văzul lumii).

Cam asta trebuie să fie exprimat tăcerea avocatului dvs.
Mai trist este că aveți impresia că n-ar fi știut ce să spună.
Ce era să fi zis? Iertați-mi clientul că nu știe ce face? (și eu nu am mandat special să renunț la ce o fi cerut, în caz că o fi cerut ceva printre rândurile alea!?)

Nota! Depunerea notei în sine e o greșeală. (conținutul? bogdaproste că e benign)

Niciodată, dar niciodată (în general, nu doar dvs. în particular) să nu depundeți „note” sau orice ar fi, peste capul avocatului dvs.
Rezumați-vă la a vă alege inteligent avocatul (unul cu care să puteți comunica, unul pe care să-l puteți găsi, fără să vă plângeți pe aci când nu mai dați de el etc)
În rest, lăsați-l să facă ceea ce știe el mai bine să facă.
Dacă vă mână vreo inspirație creatoare, predați „compunerea” avocatului dvs. Știe el ce, cât și, mai ales, când să folosească (din) informația pe care i-ați dat-o.
Vă puteți face extrem de mult rău, cu orice fel de note și informări.

Mie, uneia, îmi poate lua ZILE până definitivez o cerere, o întâmpinare etc. de câteva pagini: le citesc, le recitesc și răs-citesc, modificându-le până simt că taie ca bricul, că nu-i vreun cuvânt de prisos. Recordul personal a fost o de 3 pagini și jumătate de note scrise pentru 17 volume de dosar. Da. da, doar cu atât, cu sinteza sintezelor, se poate obține soluția pe care o vrei, nu cu „povestea vieții” pusă pe hârtie. (norocul meu că am avut o clientă care știa că nu trebuie să scrii „enshpe” sau „j'dă” pagini cu vorbe de prisos spre a obține ceea ce vrei, altminteri i-aș fi părut cam „blondă”).

Grănițuirea este o cauză destul de tehnică.
La ce vă folosește, mai exact, informarea judecătorului cu privire la cine o fi înjurat (jignit) mai tare pe lângă ori peste același ori altă parte de gard („inclusiv cel în litigiu”)!? Vă aflați în treabă. Îi dați de-airea de citit, că n-o avea destul.

Ce să faceți mai departe? Ascultați-vă avocatul că zice bine ce zice

Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2022
romascanu, moderator
@ Nicoleta Cristina Romașcanu, Avocat@

Da , multumesc , este putin mai complicat procesul in sine, dar va dau dreptate.

Eu am dorit cu nota pe care am depus-o Si a vazut-o si avocatul inainte de a o depune , Sa pun un accent pe abuzurile facute nu numai de reclamant ci si de parintii lui si bunici lui Si au fost traite de mama mea acum la 82 ani si suportate pina acum dar cel mai tare pe vremea Comunista .

Reclamatul nici macar nu era nascut cind au inceput abuzurile de la bunicii si parintii lui.
Acum este si parat in raspunsul dat de mine.

Orice proces are si o poveste in spate si trebuie sa pui accent pe ce te ajuta ca note, informatii si normal actele/documentele care sunt primordiale intr-un proces, si normal avocatul , expertul angajat.

La mine povestea/tabloul complet l-am putut face numai dupa un 1,5 ani , functie de depunerea actelor la dosar Si nici acum nu sunt inca desenele oficiale ale expertului judiciar .

Eu am angajat Avocat pe care il cunosc putin , expert judiciar personal care este dupa parera vechi/hotarit/direct , iar eu sunt mandatat de mama mea pe 5 ani de zile cu procura notariala .

Dar o parere buna/rea poate sa vina de la oricine daca citeste cu atentie , povestea din spate sustinuta de documente si acte . care are 8 pagini si citeva desene puse de mine ca schite la dosar.

Dosarul intreg are aprox. 400 de pagini scrise cu desene/schite/poze color din partea mea . Este mult si multe informatii simt ca se vor pierde in luarea unei decizii corecte .
Dar vedem pina la sfirsit poate ma insel .

Daca aveti rabdare sa cititi cu atentie, va pot trimite sa cititi acel rezumat de 8 pagini si citeva schite 3/4 .
Daca gasiti ce bun ce poate mie imi scapa , avocatului angajat si expertului angajat, Toata stima si respectul astept un mesaj pe privat sau aici si va contactez pe privat , fara nicio problema .

Orice parere este binevenita , buna sau rea .

Multumesc inca odata pentru raspuns !
daca procesul e de granituire, nu intereseaza pe nimeni cat v-a injurat vecinul prin gard.
Nota asta se potrivea la un proces pt a cere daune morale de ex, pt ca va abuzeaza, va defaimeaza, va agreseaza, va injura etc.
gi-jane2 a scris:

daca procesul e de granituire, nu intereseaza pe nimeni cat v-a injurat vecinul prin gard.
Nota asta se potrivea la un proces pt a cere daune morale de ex, pt ca va abuzeaza, va defaimeaza, va agreseaza, va injura etc.

Da asa este procesul este pentru granituire , iar aspectul descris in nota este ca reclamantul s-a apucat sa dezafecteze gardul si in portiunea de mejda si nestiind ce are de gind , l-am informat ca este proces civil inaintat chiar de el si trebuie sa aiba rabdare pina la finalizarea procesului pe care el la reclamat .

Intrebarea in urma notei este de fapt : Un reclamant/persoana are dreptul sa te reclame pentru granituire , si el se apuca sa dezafecteze gardul de grantuire din litigiu si sa il modifice dupa bunul plac in TIMPUL UNUI PROCES CIVIL INAINTAT CHIAR DE EL.
ARE DREPTUL LEGAL SA MODIFICE /DEZAFECTEZE GARDUL IN LITIGIU INAINTE DE FINALIZAREA PROCESULUI ???
EU STIU CA NU , IAR DACA ARE VOIE SAU NU, ASTEPT UN RASPUNS EXACT AICI LEGE/ARTICOL ETC...
ACEASTA ERA SI SENSUL NOTEI DEPUSE DE MINE , IAR RESTUL SCRISE/POZA, IN NOTA, ERA DOVADA , EU ASA AM VRUT SA ARAT CU ACEASTA NOTA , DA SE PARE CA SA INTELES GRESIT SI DE JUDECATOR SI AICI.

ARE DREPTUL LEGAL SA MODIFICE /DEZAFECTEZE GARDUL IN LITIGIU INAINTE DE FINALIZAREA PROCESULUI ???

O mica precizare/complectare CASA/CURTEA RECLAMANTULUI ESTE CONSTRUITA 90% PE TERENUL MEU/PROPIETATATEA MEA, LA CARE EU PLATESC IMPOZIT SI TAXE DIN 1990. Reclamantul cred (nu am verificat) ca nu a platit niciodata taxe sau impozit la primarie de 60 ani , dar este greu de verificat iar orice document privitor la casa lui, primaria locala nu il elibereaza , chiar si titlul de propietate si punerea in posesie (care sunt abuzive) care sunt publice, nu mi sau eliberat de primaria locala, asa ca am platit la centrul judetean pentru ele, era in special punerea in posesie . care are semnatura Primarului (numai intrebat de mine verbal, nu au trebuit nici un act/titlu de propietate si se pare, ca stia el ceva , mi-a spus sa cer anularea Titlui de propietate a reclamantului , ca nu a stiut ce semneaza ) care este inca in functie .
Este mai dificil daca cer anularea titlui de propietate intr-un PROCES DE GRANTUIRE se pune o alta intrebare acum , si poate va trebui sa inaintez un alt proces , care il va stopa sau intrerupe pe cel existent .
Alt Proces, Bani , Avocati , Experti etc...

Niciun raspuns, nu a fost la cea ce se refera nota , care se refera la demolare/dezafectare gard in litigiu in timpul unui proces inaintat chiar de reclamant, cu martori si procese verbale numai ca dovada a dezafectarii gardului , nu ce a spus peste gard familiei mele .
Aceasta va fi in sala de judecata, cred , explicatia mea personala . altfel am dat peste cap procesul de granituire .

Astept , poate cineva s-a mai confruntat cu asa ceva .!?
Multumesc de raspunsuri pina acum .
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Septembrie 2022
lost1989, utilizator
În mod evident, nu înțelegeți foarte bine procedura civilă. Practic, dumneavoastră încercați să emiteți pretenții noi în cadrul acestui proces, ceea ce nu se mai poate dintr-un anumit moment încolo și e nevoie de un proces separat. Acum însă, pentru explicații detaliate, care ar fi foarte lungi, fie discutați cu avocatul dumneavoastră și nu mai acționați în paralel cu el (colegii au dreptate, vă bateți singur cuie în talpă), fie vă apucați de facultatea de drept. Dar nu mai faceți ce faceți acum. Gândiți-vă că e ca și cum cu zero cunoștințe de.medicină și experiență chirurgicală v-ați apuca să operați pe cineva pe creier.

lost1989 a scris:

gi-jane2 a scris:

Da asa este procesul este pentru granituire , iar aspectul descris in nota este ca reclamantul s-a apucat sa dezafecteze gardul si in portiunea de mejda si nestiind ce are de gind , l-am informat ca este proces civil inaintat chiar de el si trebuie sa aiba rabdare pina la finalizarea procesului pe care el la reclamat .

Intrebarea in urma notei este de fapt : Un reclamant/persoana are dreptul sa te reclame pentru granituire , si el se apuca sa dezafecteze gardul de grantuire din litigiu si sa il modifice dupa bunul plac in TIMPUL UNUI PROCES CIVIL INAINTAT CHIAR DE EL.
EU STIU CA NU , IAR DACA ARE VOIE SAU NU, ASTEPT UN RASPUNS EXACT AICI LEGE/ARTICOL ETC...
ACEASTA ERA SI SENSUL NOTEI DEPUSE DE MINE , IAR RESTUL SCRISE/POZA, IN NOTA, ERA DOVADA , EU ASA AM VRUT SA ARAT CU ACEASTA NOTA , DA SE PARE CA SA INTELES GRESIT SI DE JUDECATOR SI AICI.

O mica precizare/complectare CASA/CURTEA RECLAMANTULUI ESTE CONSTRUITA 90% PE TERENUL MEU/PROPIETATATEA MEA, LA CARE EU PLATESC IMPOZIT SI TAXE DIN 1990. Reclamantul cred (nu am verificat) ca nu a platit niciodata taxe sau impozit la primarie de 60 ani , dar este greu de verificat iar orice document privitor la casa lui, primaria locala nu il elibereaza , chiar si titlul de propietate si punerea in posesie (care sunt abuzive) care sunt publice, nu mi sau eliberat de primaria locala, asa ca am platit la centrul judetean pentru ele, era in special punerea in posesie . care are semnatura Primarului (numai intrebat de mine verbal, nu au trebuit nici un act/titlu de propietate si se pare, ca stia el ceva , mi-a spus sa cer anularea Titlui de propietate a reclamantului , ca nu a stiut ce semneaza ) care este inca in functie .
Este mai dificil daca cer anularea titlui de propietate intr-un PROCES DE GRANTUIRE se pune o alta intrebare acum , si poate va trebui sa inaintez un alt proces , care il va stopa sau intrerupe pe cel existent .
Alt Proces, Bani , Avocati , Experti etc...

Niciun raspuns, nu a fost la cea ce se refera nota , care se refera la demolare/dezafectare gard in litigiu in timpul unui proces inaintat chiar de reclamant, cu martori si procese verbale numai ca dovada a dezafectarii gardului , nu ce a spus peste gard familiei mele .
Aceasta va fi in sala de judecata, cred , explicatia mea personala . altfel am dat peste cap procesul de granituire .

Astept , poate cineva s-a mai confruntat cu asa ceva .!?
Multumesc de raspunsuri pina acum .

Alte discuții în legătură

Buna , 1. deoarece nu se poate altfel vrea sa execut personal ... lost1989 lost1989 Buna , 1. Deoarece nu se poate altfel vrea sa execut personal gardul pe limita de propietate ( grantuire, mejda) care sa fie mejda/grantuirea intre 2 ... (vezi toată discuția)
Granituire inginelu inginelu Dati-mi un sfat, unde gresesc. Am introdus actiune de grantuire in 2008 la tribunalul jud. Ilfov Cornetu, Avocatul meu a garantat ca in 3 infatisari se ... (vezi toată discuția)
Am acte proprietate teren vreau sa fac gard , am platit masuratori vec inu zice ca nu e masurat bine Laurentiu-Claudiu Laurentiu-Claudiu Am acte proprietate teren vreau sa fac gard , am platit masuratori autorizati de la primarie etc, vecinu zice ca nu e masurat bine..Unde pot sa ma adresez La ... (vezi toată discuția)