Buna ziua!
Am un prieten (O) de care se desparte sotia sa si vor sa faca partaj amiabil. Adica asta era ideea.
Intre timp, ea a plecat din apartamentul in care stateau cei 2 in chirie si s-a mutat cu noul ei iubit. A intrat in apartament si a luat actele si cheia de rezerva a masinii. Masina e trecuta pe numele lui O si numai el a platit rata pentru ea. El nu a mai vazut masina de 2 luni de zile. Initial vorba era ca ramane masina la el si ea il despagubeste, dar aparent ea s-a razgandit.
Intrebarea mea este: are el temei legal sa o dea in judecata pentru ca a luat cheia si actele masinii?
Sa solicite pe calea instantei de judecata atat desfacerea căsătoriei cât și partajarea autoturismului. Acesta din urma este bun comun astfel ca și soția poate sa îl folosească pana la partaj.
Sa contacteze prietenul dvs un avocat pentru a i se explica în detaliu toate aspectele.
Pana la ramanerea definitiva a sentintei de divort, sau dupa caz divort + partaj la notar, masina fiind bun comun dobandit in timpul casniciei poate fi folosita de catre sotie intrucat ii apartine si ei.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
asta nu inseamna sa fie folosita doar de ea, nu ?
Masina era in posesia lui cand femeia a luat-o, desi erau despartiti i fapt, de aia se justifica o astfel de plangere.
Nu cred sa aiba vreo sansa cu plangerea! Il trimit militistii la plimbare! Nu detaliez motivele, se stiu. Solutia necesara si suficienta este divort+partaj. Angajarea unui avocat ar ajuta mult.