avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul nu virează bonurile!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul nu virează bonurile!

Buna ziua! Am și eu o nedumerire, și situația stă în felul următor: Zilele trecute discutam cu un vecin despre salarii, politică, genul ăla de discuție în scara blocului. Dintr-una într-alta, aflu că firma de salubrizare la care lucrează le oferă un salariu de toată jena. și că bonurile de masă care le sunt oferite de către firma nu au mai intrat de 9 luni. Mi-a fost destul de greu să cred că mai există astfel de practici în 2022, dar după ce mi-a arătat fluturașul de salariu (luna August) am constatat că bonurile erau adaugate la salariul de baza, și erau supuse taxelor doar că în aplicația cardului de bonuri nu erau tranzactii, mai exact, acea suma nu a fost virată niciodată angajaților. Am întrebat dacă vreun anagajat a pus întrebări despre acest lucru vreunui 'superior". mi-a spus că 'Da' și că raspunsul a fost 'nu sunt bani', și 'nu îți convine, pleacă'. Intrebarea mea, cum este posibil ca acele bonuri sa apara pe fluturasul de salariu, dar sa nu ajungă la angajat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:53, 22 Septembrie 2022
Este posibil, dacă nu exista cineva sa-l oprească pe acel angajator sa facă asa ceva.
La ce autoritate se poate face o reclamație?
Sesizati ITM-ul , respectiv ANAF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

State de plata - fluturasi salariu Silviu.ps Silviu.ps Buna, Care ar fi reglementarile in vigoare referitare la semnarea statelor de plata de catre angajat si distribuirea fluturasilor de salariu de catre ... (vezi toată discuția)
E legal ca bonurile de masa sa se scada din salarul nou 2019 (ramura constructiilor) blocg4 blocg4 E legal ca bonurile de masa sa se scada din salar (ramura constructiilor)? Conform noii legislatii in constructii salariul minim brust este 3000 lei. Astfel ... (vezi toată discuția)
Bonurile de masa se scad din salariul minim in constructii 2019 - 3000 lei? blocg4 blocg4 Salariul minim in constructii si bonurile de masa. Conform noii legislatii in constructii salariul minim brust este 3000 lei. Astfel venitul net (cash) ar fi ... (vezi toată discuția)