avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... venit minim lunar asigurat pentru Contracte de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

venit minim lunar asigurat pentru Contracte de asigurare 2010

Buna ziua,

Stiti cumva daca vor trebui facute acte aditionale de majorare a venitului minim la contractele de asigurare facute la Casa de pensii? Anul trecut a fost la un venit minim de 423 RON( o contributie de minim 133 RON).
Am " auzit" ca s-ar fi dat in cursul anului ceva modificari care nu mai limiteaza aceasta contributie. Daca este asa puteti sa imi spuneti ce act a reglementat modificarea?

Multumesc mult


Cel mai recent răspuns: dragoman , utilizator 14:02, 20 Ianuarie 2010
1. Modificarea s-a facut din februarie 2009 dar daca dvs. nu ati aflat, Casa de pensii nu avea interes si nici obligatia sa va anunte.
2. In conformitate cu dispozitiile art.5 alin.(2) din Legea nr.19/2000, astfel cum a fost modificat prin OUG nr.91/26.09.2007, se pot asigura in sistemul public pe baza de contract de asigurare sociala, persoanele care se regasesc in situatiile prevazute la alin.(1) si care doresc sa isi completeze venitul asigurat, precum si persoanele care nu se regasesc in situatiile prevazute la alin.(1).
3. Incepand cu luna februarie 2009, conform prevederilor Legii bugetului asigurarilor de stat, Legea nr. 19/2009, se plateste o contributie lunara de asigurari sociale de 31,3% din venitul lunar asigurat.
4. Legea nu prevede un plafon maxim sau minim cu privire la venitul lunar asigurat, stabilirea acestuia fiind la latitudinea persoanei care incheie contractul de asigurare sociala.

Va multumesc mult .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata...contract cu casa de pensii gana gana o persoana care mai are de lucrat cateva luni pana la data cand sa poata sa isi depuna dosarul pt pensie anticipata, poate pt lunile astea ramase daca nu mai ... (vezi toată discuția)
Pensia invaliditate partiala licuta licuta pensionarul cu gr.3 de invalid.isi poate plati, pentru cele 4 ore de munca la care are dreptul,asigurarile sociale? poate face contract direct cu casa de ... (vezi toată discuția)
Plata contributiilor salariale pentru persoane fara loc de munca antonio.georgescu antonio.georgescu Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine raspuns la urmatoarele intrebari: daca eu nemaifiind salariat, deci nu realizez venituri si nu am contract de ... (vezi toată discuția)