Bună ziua!
Îmi desfășor activitatea ca mecanic ajutor de locomotivă la o companie privata.
Dânșii ,,ma țin" foarte mult în dormitor in decursul unei luni,lucru pentru care bineînțeles iau bani.
Problema apare deoarece norma de muncă este separata de orele petrecute în dormitor,iar eu nu reușesc sa fac norma de muncă sau dacă reușesc înseamnă 300 de ore + plecat de acasă.
Ca sa compenseze orele lipsa din norma mea de muncă, dansii abordează absentele nemotivate (dețin dovezi în acest sens)
Completarea normei cu absente nemotivate vine datorita faptului ca nu le-am mai oferit cele 21 de zile de CO pentru completare.
O alta problema apare pentru neplata diurnei zilnice:
Punctul meu de lucru este la 70 km de resedinta mea,iar eu îmi desfășor activitatea pe un sfert din suprafața României, stand prin mai multe locuri ,mai mult de 24 de ore.
Precizez ca nu beneficiez de un spor de mobilitate ,nu am un loc de muncă fix și nici program pe care sa-l respect.
Comunicarea în vederea prestării activității mele se face prin telefon,fiind nevoit sa stau la dispoziția lor non-stop.
Ce pot face ? Eu mâine as pleca , dar ma ține în loc o clauză de formarea profesionala cu cost ridicat.
Ce fac
nadgobcosonoi
Nu primesc salariul in ziua hotarita, nu mai merg la serviciu, nu pot fi obligat, ce fac ptr. a primii salariul la timp ?in instanta ? (vezi toată discuția)