avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce sa fac ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce sa fac ?

Fiica mea a fost posesoarea unui autoturism pana in 2005.Ea neavand timp sa mearga in targ ca sa vanda masina am apelat la un intermediar care a vandut-o in schimbul banilor si a unor acte de mana.Din noiembrie 2005 si pana in prezent noul posesor al masinii se incapataneaza sa nu imi dea actele ca sa o radiez, nu raspunde la telefon.Ce sa fac ? Imi poate da cineva un sfat ?
Cel mai recent răspuns: Cristina Boros , Consilier juridic 16:47, 22 Februarie 2008
Declarati masina furata .
Anuntati-l pe domnul respectiv despre faptul ca intentionati sa mergeti la politie in data de ..... sa declarati masina furata si care termen x zile sa va sustina in radierea masinii. In cazul in care nu se conformeaza, mergeti la politie si faceti plangerea.
betiana a scris:

a vandut-o in schimbul banilor si a unor acte de mana.

Apelati la un avocat. Actionati in instanta cumparatorul in baza actului de mana.
Acesta va fi pus in situatia de a alege inte a recunoaste vanzarea-cumpararea si perfectarea actelor + plata impozitului aferent perioadei respective, sau daca nu recunoaste vanzarea va capatati cu o masina.
Cheltuielile de judecata le va suporta cel care pierde procesul.
Daca respectivul are o copie a "actului de mana" nu va sfatruiesc sa anuntati furtul acestei masini ...
Sugestia mea era mai mult o masura de a-l trezi pe respectivul cumparator la realitatea responsabilitatilor care deriva din decizia de a achizitiona o masina. La mine a functionat, cumparatorul, mai mult nevoit de situatie decat de altceva, s-a conformat si am reusit sa imi radiez masina.
Luati-o ca un fel de mediere, inainte de a ajunge in instanta, la politie, etc. :)

Alte discuții în legătură

Impozit pentru autoturism tot60 tot60 Bună seara! Vă rog să-mi daţi un sfat! Un tânăr, în urmă cu cinci ani şi -a vândut ''Dacia 1300'', făcând un act de mână pe care l-a ... (vezi toată discuția)
Cum sa radiez o masina vanduta katalin1410 katalin1410 am dat masina unei persoane urmand sa facem acuele de vanzare a doua zi,dar persoana nu a mai venit,cartea masini si actele masini sunt la mine cum o pot radia? (vezi toată discuția)
Radiere auto ghitard ghitard acum 6 ani am vandut o masina unui individ care,justificand ca nu are timp atunci sa o radieze pe motiv ca trebuie sa plece imediat in strainatate,m-a convins ... (vezi toată discuția)