avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In urma cu trei ani, fiica mea a achiziționat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In urma cu trei ani, fiica mea a achiziționat impreuna cu sotul ...

In urma cu trei ani, fiica mea a achiziționat impreuna cu sotul ei un apartament prin credit imobiliar. Pe contractul de împrumut el este titular, iar ea coplatitor. Au plecat din tara și au închiriat apartamentul.
În urma cu patru luni s-au separat, fără sa divorțeze (ea fiind victima a abuzului domestic) iar el s-a întors în tara și dorește sa vândă apartamentul, pentru a nu mai avea bunuri comune.
Dacă ea, neputând sa se deplaseze în România, ii da procura sa vândă, cum se impart banii încasați pe apartament, neexistând un act de partaj? Se poate consemna în actul de vânzare cumpărare ca 1/2 din suma sa intre în contul ei și 1/2 din suma în contul lui, sau toată suma va întra în contul lui și ea va trebui sa se roage de el sa-i transfere jumătate?
Ar trebui specificat în procura ca este de acord cu vânzarea doar dacă banii întra în conturile ambilor în proporție de 1/2 din valoarea totala de vânzare?

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine , Avocat 19:01, 17 Septembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

In primul rând banii sau o parte din aceștia se vor încasa de banca in vederea stingerii creditului, sens in care este necesar acordul băncii. Ulterior, pentru a se împarți suma de bani rămasă 50% fiica dumneavoastră 50% fostul soț este de analizat daca fiica dumneavoastră a fost trecută ca proprietar in CF, daca nu, rămâne la latitudinea soțului daca ii acorda jumătate. Procura pentru vânzare poate fi acordată și altei persoane decât fostul soț, dar da, se pot impune condiții in procura, doar ca e mai riscant, in sensul ca trebuie verificată foarte bine procura și trebuie cunoscute toate condițiile impuse de banca in vederea incheierii contractului de vânzare-cumpărare cu privire la apartament.

Cu stima.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Septembrie 2022
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament ipotecat in caz de divort ContSters57553 ContSters57553 Am cumparat in timpul casatoriei un apartament, jumatate din banii nostri, restul pe credit ipotecar, ipoteca de gradul intai. Sotul meu este titular de ... (vezi toată discuția)
Partaj intre soti sofiamaria sofiamaria Buna ziua, va rog frumos cine ma poate ajuta cu o nelamurire. inainte de casatorie detineam un apartament pe numele mamei mele, apartament care l-am vandut ... (vezi toată discuția)
Am împuternicit pe cineva să-mi vândă apartamentul, dar am motive să bănuiesc că nu voi vedea prea curând banii. ce pot face? Zigzag Zigzag Buna ziua! Eu sunt plecata din tara si am imputernicit pe cineva, o ruda, sa-mi vanda apartamentul. Acum am motive sa banuiesc ca nu voi vedea prea curand ... (vezi toată discuția)