Am o problema de mostenire. Tata a facut in timpul vietii doua contracte de vanzare -cumparare cu doi copii din 6. Ultimul parinte a murit in 2003 si unul din copii in 2013. Am decis eu sa fortez dezbaterea mostenirii. Am o banuiala ca imobilele obtinute cu contracte de vanzare cumparare sunt in procedura de vanzare nepotilor a doi frati mostenitori respectiv fiului. Mai pot acum sa contest cele doua contracte de vanzare cumparare tinand cont ca eu am fost singurul care nu a stiut de existenta lor? Sunt contracte beton? Primaria nu mi-a dat relatii invocand GDPR pentru persoanele titulare iar eu sunt mostenitor ca si ei. Am inregistrat o cerere la Primarie, astept sigur 30 zile. ca sa aflu raspunsul la intrebarile mele din cerere. Apoi trebuie sa vad ce fac.
Aflu acum ca vanzarea unuia din terenurile intravilane s-a facut 1998, cu un an inainte de deces, prin contract de vanzare-cumparare insa nu a fost facuta pe baza de plan cadastral si intabulare . Planul cadastral este abia azi pe circuit la Primarie si urmeaza sa mearga la OCPI. Chiar nu poti contesta cand vezi aceste anomalii?
@raluk0207. Imi pare rau ca am luat de bun ce ati spus ca in 1998 se faceau vanzari fara cadastru! Uite ce am gasit
LEGEA nr. 7 din 13 martie 1996 a cadastrului şi a publicităţii imobiliare!
Da, legea a întrat în vigoare în 1996, dar s-a aplicat din iulie 1999.
Dar în 1998 se făceau vânzări fără cadastru. Sunt mii de contracte încheiate astfel.
Da, am făcut-o cu intenție, ca asa e.