avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Cum se procedează daca sunt două ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Cum se procedează daca sunt două proprietăți ...

Bună ziua! Cum se procedează daca sunt două proprietăți dar pe una dintre ele sunt doi coproprietari eu si fratele meu mama a trecuto pe numele nostru și fac dovada că mama mea a cumpărat această casă cu bani din vânzarea altei case a doua casă este făcută in timpul căsătoriei mele cu soțul meu soțul meu are dreptul la acea casă unde suntem eu și fratele meu?
Cel mai recent răspuns: Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine , Avocat 12:41, 18 Septembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Depinde de actul prin care ați dobândit casa și dacă casa a fost dobândită in timpul căsătoriei sau înainte de căsătorie?

In cazul unui partaj trebuie sa dovediți ca imobilul a fost "dobândit" "donat" de la/de către mama dvs. si ca soțul nu are nicio contribuție la "achiziționarea" bunului.

La partaj regula este ca bunurile se împart 50% - 50% dar procentajul scade dacă se dovedește ca un soț a avut o contribuție mai mare la masa partajabilă.
Ultima modificare: Duminică, 18 Septembrie 2022
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort elisabeta11 elisabeta11 vreau sa divortez di doresc sa stiu cum se procedeaza la partaj, cum se impart bunurile?...2 masini si o casa, mentionez ca imobilul a fost al socrilor mei ... (vezi toată discuția)
Despre partaj sindilaru sindilaru Buna ziua, ma numesc Valentina si am 22 ani. Parintii mei sunt despartiti de foarte mult timp, mai precis din aproximativ anul 2002 cand tata a plecat in ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj steffyuly steffyuly buna ziua. as dori sa stiu ce bunuri i se cuvin sotului meu in cazul unui divort -terenul si casa in care locuim sunt donate de mama mea in timpul ... (vezi toată discuția)