avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copii minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copii minori

Buna.

Sunt tata a doi copii 6 respectiv 9 ani. Proveniți După o relație de 10 ani de concubinaj. Acum 2 ani jumătate mama copiilor a părăsit domiciliul conjugal și ma lăsat cu cei 2 copii. Dup a aprox. 2 ani de la abandonul ei.. A început sa ma deranjeaze. Ca atare am chemat-o în instanță și am cerut custodia comuna și stabilire domiciliu la tată. (la mine) Am început prin a cere ordonanţă preşedinţială. Și am câștigat cei 2 copii provizoriu. Pana la următorul proces peste. 1an...

Ce as dori sa știu. Sunt tata în acte, certificat de naștere copii, libret de familie. Am recunoscut copiii și ma mândresc cu asta. Dar acuma mama copiilor simte ca va pierde și procesul ce va urma și ma ameninta ca ma da în judecata sa îmi ia doar un copil (băiatul de 6 ani) pe motiv ca eu nu sunt tatăl lui natural.

Întreb.
Poate sa facă ceva?
Sa despartă copii, sa îmi ia copilul, sa nu mai fiu eu tatăl?.
As putea sa o dau în judecata pt ca a tăinuit ca nu e copilul meu?
Sau abuz de încredere.. Etc.. Sa ma stearga din certificatul de naștere.

Are un orgoliu ft prost. De caNd ia abandonat. Nu a dat 1 leu pt copii. Nici nu a stat cu ei. Deloc. Am fost obligat sa îmi caut bona la copii. Și acuma vrea un copil, doar sa ma șantajeze probabil sa nu câștig procesul următor, sa nu o oblig la pensie de întreținere.
Ultima modificare: Luni, 19 Septembrie 2022
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CovaciCovaci , utilizator 09:55, 30 Septembrie 2022
@covaci Ce va opreste sa faceti un test ADN, dvoastra si copiii?! O fi stiind ceva dna cand v-a spus ca nu sunteti tatal biologic al celui mic.... In urma testului va lamuriti cum stau lucrurile. Nu-i nevoie sa-i spuneti dnei! Si inca ceva: dna e sigura ca-i mama ambilor copii? Ca s-au intamplat greseli....
Chestia este ca copii au fost conceput in afara casatoriei. Am ramas 10 ani in concubinaj cu ea. Nu cred ca ma incadrez la tagada paternitatii. ,ca trebuia sa fiu insurat .cred ca..





AV. GABRIELA GERBER a scris:

Mergeti inainte linistit cu demersul dvs. Ca mama sa tagaduiasca paternitatea trebuia sa o faca in 3 ani de la nasterea copilului. E un proces separat, destul de costisitor si nu cred ca va intreprinde acest demers.

Ma simt umilit de ea ,ca imi cere sa fac test de paternitate sa imi dovedeasca ea mie ca unul dintre copii nu ar fi al meu, dupa ce lam crescut 6ani de zile. Se mira de ce nu il dau ei . De ce lypt in tribunal pt ambii copii si de ce nu renunt la el. Daca ea zice acuma dupa 6 ani ca vezi doamne nu este al meu




DlGoe a scris:

@covaci Ce va opreste sa faceti un test ADN, dvoastra si copiii?! O fi stiind ceva dna cand v-a spus ca nu sunteti tatal biologic al celui mic.... In urma testului va lamuriti cum stau lucrurile. Nu-i nevoie sa-i spuneti dnei! Si inca ceva: dna e sigura ca-i mama ambilor copii? Ca s-au intamplat greseli....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O mamica , casatorita legal , desparta de sotul legal , traieste ... coradora coradora O mamica , casatorita legal , desparta de sotul legal , traieste in concubinaj cu un alt barbat , in urma relatiei de concubinaj rezultand un copil , ce sanse ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as vrea sa stiu in ce termeni/conditii un tata isi ... violetaanna violetaanna Buna ziua, As vrea sa stiu in ce termeni/conditii un tata isi poate scoate copilul de pe numele lui. Cineva a ramas insarcinata si parasita inainte de ... (vezi toată discuția)