avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bunuri predate spre pastrare deteriorate din ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bunuri predate spre pastrare deteriorate din neglijenta Pentru ...

Bunuri predate spre pastrare deteriorate din neglijenta
Pentru ca am fost plecat mai mult timp in strainatate am lasat unui vecin in grija cateva bunuri in schimbul unei sume de bani platite lunar (fara vreun contract sau altfel de intelegere scrisa). La intoarcere am constatat ca o parte din obiecte au fost deteriorate intrucat vecinul si-a facut unele reparatii la acoperis si in incaperea respectiva s-a scurs ceva apa.In situatia data eu mi-am cerut banii inapoi , vecinul sustine ca nu e vina lui si ca nu-mi datoreaza nimic.Care ar fi solutia aia de bun simt si daca se poate fara avocati.Imi cer scuze , vad ca e paradoxal, intreb pe o pagina intretinuta de avocati cum pot rezolva o problema fara avocati.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:48, 19 Septembrie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți un contract încheiat? La momentul la care ați solicitat restituirea bunurilor ați semnat un proces-verbal de predare bunuri care sa ateste starea lucrurilor?
In lipsa unui document legal incheiat intre parti,fara clauze asiguratorii nu aveti temei legal sa pretindeti restituirea sumei finaciare pe care legal nu o puteti demonstra
Inclusiv in instanta fara probe temeinice nu aveti asigurat castig de cauza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face ca proprietar daca din neglijenta chiriasului imobilul a luat foc? vali1970 vali1970 am inchiriat o gars, legal,cu contract de inchiriere inregistrat la circa financiara ,cu suma reala,l-am trecut in carte de imobil a blocului....la scurt timp ... (vezi toată discuția)
Solicitarea despagubirilor materiale si morale in instanta gheorgheangelica gheorgheangelica Am castigat procesul intentat vecinului meu care si-a prelugit acoperisul pe peretii casei mele, acesta modificandu-si ulterior acoperisul la forma ... (vezi toată discuția)
Schimb sau vanzare - speta trailer1234 trailer1234 Buna seara! Cine ma poate ajuta cu acesta speta? În speță, în ianuarie 2014 între A și B s-au încheiat contracte de vânzare prin care A a predat lui B ... (vezi toată discuția)