avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara, am provocat un accident în data de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara, am provocat un accident în data de 09.06.2022 prin ...

Buna seara, am provocat un accident în data de 09.06.2022 prin neacordare de prioritate care s-a soldat și cu vătămare corporală ,mi s-a făcut dosar penal , după aproximativ două luni s-a clasat dosarul , după alte două săptămâni am primit dispoziția de la poliție in care mi s-a suspendat permisul pe 180 de zile , mai precis după articolul 103 alin 1 litera d , am dat și testul de 15 întrebări care l am luat , vreau sa precizez că nu mi s-a dat dreptul de reducerea perioadei de suspendare , nu mă incadrez la nici o situație în care nu se precizează că nu am dreptul , am rugăminte dacă mă poate ajuta cineva cu un răspuns? Precizez, că au trecut cele 20 de zile in care aveam posibilitatea de a depune o contestație , se mai poate face ceva in cazul asta?
Ultima modificare: Duminică, 18 Septembrie 2022
Balkn, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:18, 19 Septembrie 2022
Despre care 20 de zile faceti referire ? Contestatie la ce ? In cazul dvs. nu puteti face nimic rapid, puteti doar da in judecata functionarul public - politistul care v-a raspuns in scris ca nu beneficiati de reducere (conform art 104 din OUG 195/2002), pentru abuz in serviciu, la instantele de contencios administrativ. Angajati-va avocat pentru asta si cereti despagubiri, inclusiv plata cheltuielilor de judecata.,
[ link extern ]
Conditia este totusi ca acel test luat, plus cererea de reducere sa fi fost in intervalul maxim al primelor 20 de zile de suspendare, conform art. 106 din OUG 195/2002.
Articolul 106
Titularul unui permis de conducere eliberat de către o autoritate română sau străină susține, la cerere, testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație prevăzut la art. 104 alin. (1) lit. a) până în a 20-a zi, inclusiv, a perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 19 Septembrie 2022
latka, utilizator
Buna ziua , mă refer la cele 20 de zile in care puteam depune contestație fata de dispoziția data de catre poliție și anume 180 de zile suspendare fără posibilitatea de a reduce cu o treime perioada de suspendare, întrebare mea era daca se mai poate face ceva in cazul in care am dat testul , dar nu am depus cerere de reducerea perioadei de suspendare în cele 20 de zile in care aveam posibilitatea de a contesta decizia deoarece mi s-a spus verbal că nu am posibilitatea de a reduce pedeapsa, întrebare mea este daca pot să mai rezolv ceva in audienta la poliție , având în vedere greșeală care s-a făcut ?
Nu exista cele 20 de zile pentru a depune vreo contestatie. Verbal nu conteaza in fata justitiei, trebuia sa aveti un raspuns scris. Puteti incerca cu audienta, dar nu va garanteaza nimeni succesul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este termenul de depunere a cererii pentru reducerea perioadei ... alinayahoo alinayahoo Care este termenul de depunere a cererii pentru reducerea perioadei de suspendare a permisului ? (vezi toată discuția)
Buna ziua! mi s-a retinut permisul pe o perioada de 60 zile. ... Monyk22 Monyk22 Buna ziua! Mi s-a retinut permisul pe o perioada de 60 zile. Am facut contestatie si am pierdut. Mi s-au dat cele 30 zile pentru apel si pe data de 03.01.2023 ... (vezi toată discuția)
Sofer profesionist;mi s-a retinut permisul pt"necedare a prioritatii ... GabrielMarinescu60 GabrielMarinescu60 Sofer profesionist;mi s-a retinut permisul pt\"necedare a prioritatii pietonilor,politica nu are dovezi,sunt in faza de contestatie(am facut-o)si acum sunt ... (vezi toată discuția)