Buna ziua!
De peste 3 ani lucrez in aceeasi companie, pe acelasi post.
Compania fiind destul de mare si parte dintr-un grup, angajatii au CIM-ul pe SRL-uri diferite.
La angajare, am fost incadrata in cod COR 243216, care are ca preaviz 20 zile lucratoare.
In noiembrie 2021, ca urmare a unei reorganizari, ne-au trecut pe alt SRL. Desi pozitia si fisa postului au ramas aceleasi, m-au incadrat in cod COR 122102, care e functie de conducere si cu preaviz de 45 zile lucratoare.
La momentul semnarii noului contract, stiind ca diferenta este doar la nivel de nume angajator, am verificat ca salariul sa fie in regula, si atat.
Evident, greseala este a mea ca nu am verificat tot contractul. Dar aceasta greseala se traduce ca eu am luat la cunostinta si am fost de acord in momentul in care am semnat, desi practic a fost o magarie din partea lor pentru ca flow-ul de angajati era destul de mare si s-au asigurat ca nu pleaca nimeni prea repede.
Intrebarea mea este acum daca mai pot face ceva dpdv legal daca imi depun demisia. Stiu ca de comun acord putem agrea un termen mai mic de 45 zile lucratoare, dar ingrijorarea mea este ca vor vrea sa ma tina maxim posibil si voi rata data de incepere la noul loc de munca.