avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale URGENT! Cesiunea unei parti din firma cu datorii ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

URGENT! Cesiunea unei parti din firma cu datorii (creante),MOTIV DE SANTAJ

Buna seara! Va rog mult sa ma ajutati din nou . Este vorba despre o firma care are 2 proprietari ,frati.Firma are datorii de cca 10000E(din datorii sociale neplatite,TVA,asigurari) Unul este administrator. Celalalt ,profitand de nevoia urgenta a administratorului de a-i semna fratele lui intr-o problema care nu are legatura cu firma,santajeaza pe fratele lui ,conditionand semnatura cu acceptul fratelui sau administrator al firmei de a accepta (vinderea sau)cesionarea drepturilor lui asupra firmei,cu alte cuvinte: nu-ti semnez daca nu preiei singur firma (un SRL) cu tot cu datorii. Ce poate face administratorul firmei?Poate specifica in actul de cesionare ceva care sa-l degreveze de datoriile facute de fratele sau in numele firmei? #-o Va MULTUMESC MULT!
Cel mai recent răspuns: Tetras , utilizator 12:25, 20 Ianuarie 2010
Desigur, poate preciza datoriile societatii de la acea data, toate aceste aspecte urmand a se consemna in contractul de cesiune. Astfel, prin acest contract trebuie stipulat exact conditiile cesiuni, respectiv, aceea ca nu veti prelua si datoriile anterioare.
Va multumesc mult! Probabil ca fratele cunoaste ca trebuie trecuta situatia economica la data cesiunii si,din cauza asta,cere act de vanzare -cumparare a jumatatii lui din firma,punand conditia ca fratele lui,administratorul sa accepte asa cum zice el...Va multumesc mult inca o data!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiunea unei parti din firma cu datorii(creante intre cei 2 proprietari),santaj!! Tetras Tetras Data post: Marti, 19 Ianuarie 2010, 20:33 Subiect: URGENT! Cesiunea unei parti din firma cu datorii (creante),MOTIV DE SANTAJ Buna seara! Va rog mult sa ... (vezi toată discuția)
Cesionare actiuni daniela2500 daniela2500 buna ziua suntem 2 asociati cu 50 la suta firma are datoriide 400 milioane asociata mea care este administrator si care a ramas cu firma doreste acum sa o ... (vezi toată discuția)
Preluare administrator firma hunedoreanul hunedoreanul Va solicit sprijinul pentru urmatoarea problema Un bun prieten de al meu are o firma din anul 2008 care in prezent este pe pierdere si in care e singur ... (vezi toată discuția)