Vecinii reclama ca detin 8mp din curtea noastra
Vecinii ne-au contactat sustinand, ca dupa ce au efectuat masuratori cadastrale, ar reiesi ca noi am luat 8mp din proprietatea lor.Solicitarea lor fiind sa le platesc acesti 8mp.Noi am achizitionat acest imobil prin programul Prima Casa, si toate actele au primit ok-ul bancii si al Ministerului, nu ne-au spus nimic de la banca, ref. la ce reclama vecinii.Ei vor sa ne actioneze in judecata, ca sa le platim acesti bani, pe cei 8mp "sustrasi". In cadastru pe care il avem scrie asa: masurat 73mp ( din acte 67 mp) din care 50mp constructie locuinta.Imobilul este sub ipoteca, in continuare, creditul nu a fost achitat.Imobilul asa a fost achizitionat, nu am adus nici un fel de modificari, nu am mutat gardul, nu am spart pereti, nu am facut nici o modificare. Ce pot sa fac? Va multumesc !
În cazul unui proces mergeți la avocat pt a va formula apărările necesare printr o întâmpinare și pt a va reprezenta.In cadrul procesului se va dispune o expertiza se vor măsură ambele terenuri și în funcție de concluziile acesteia se va pronunța o hotărâre.Daca terenul dvs are mai mult decât în acte iar al vecinului mai puțin atunci probabil vecinul are dreptate..
Atat timp cat fapticul coincide cu documentele acceptate de catre banca si alte autoritati,nu aveti de ce sa va faceti probleme
Vecinii au obligatia sa sustina cu probe temeinice ca dv ati desfasurat acte si actiuni pentru ocupare fara drept suprafata in discutie de 8 mp
Corect, vecinul poate avea dreptate, insa eu asa am cumparat, am toate actele, am cadastru, etc, nu am luat eu cu buna stiinta parte din terenul dansului, asa mi-a fost vandut, si banca si Ministerul Finantelor au considerat ca actele si cadastru sunt in regula.
Nu contează ca dvs nu ați făcut nimic și ca asa ați cumpărat ,în ipoteza în care ar avea câștig de cauza vecinul dvs va puteți îndrepta împotriva.celor de la care ați cumpărat sau ii puteți chema în garanție în cadrul.procesului etc.Pana nu o sa știți cum este formulata cererea de chemare în judecata și pana nu o studiază un av discuțiile au doar caracter teoretic.
Cadastru
MonicaGuly
Buna ziua!
Intrebarea mea este:
In urma cu 22 de ani, am cumparat de la vecina din spatele casei, 50mp de teren. Nu am facut cadastru pe el pt ca pe vremea ... (vezi toată discuția)
Teren aferent casa
sarar
am titlu de proprietate pt un teren de180mp pe care este constrita casa in suprafata de cca 100 mp.
acest teren este delimitat de vecin printr-un gard ce ... (vezi toată discuția)