avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Părinții mei au cumpărat acum 60 de ani ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Părinții mei au cumpărat acum 60 de ani un loc ...

Bună ziua! Părinții mei au cumpărat acum 60 de ani un loc de casa (pe care au construit casa... au plătit proprietarului locurilor 250 de mp.) Când tatăl meu a decedat a trebuit sa fac succesiune ca nu aveam acte de proprietate, decât un act la notar precum ca plata s-a efectuat pe 250 mp. A trebuit sa fac succesiunea, s-au facut masuratori și acte de proprietate, dar la măsurători s-au găsit doar 242 mp. Specific ca în spatele meu locuiesc strănepoții proprietarului și ca toate locurile care sunt începând de la mine spre șoseaua principala, sunt a doi nepoți ai proprietarilor, care au acte de concesiune pe 10 ani cu o benzinărie MOL. Întrebarea mea este: dacă eu vreau sa îmi obțin cei 8 (opt) mp care îmi lipsesc o pot face?? cu specificația de mai sus, ca în spate sunt strănepoții lor? Ar fi vorba de 30 cm pe toată lungimea locului. Va mulțumesc anticipat și aștept răspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 21:04, 17 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara. V-aș sugera sa începeți cu refacerea măsurătorilor, sa fiți sigur ca exista acea lipsa de doar 8mp. Ulterior, dacă se constata ca într-adevăr asa este, ori prin mediere ori prin instanta, trebuie sa remediați problema cu vecinii cu care aveți gard comun. Probabil este de nevoie sa mute gardul astfel încât sa va recuperați cei 8mp.
In instanta contează mult și actele întocmite la momentul achiziției, precum și masuratorile topo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! părinții mei au cumpărat acum 60 de ani un loc ... Ionita2205 Ionita2205 Bună ziua! Părinții mei au cumpărat acum 60 de ani un loc de casa (pe care au construit casa... au plătit proprietarului locurilor 250 de mp.) Când ... (vezi toată discuția)
Vecinul vrea sa imi ia din fatada si ma ameninta cu procese Andrei1911 Andrei1911 Buna ziua ! Am cumparat o casa . cu credit bancar actele au fost verificate de banca. Totul ok pana ne-am mutat si un vecin doreste sa ii cedam un metru ... (vezi toată discuția)
Suprapunerea terenului in cadastru cu vecinii motive si solutii ... GabrielaF1974 GabrielaF1974 Suprapunerea terenului in cadastru cu vecinii motive si solutii Sunt proprietara unui imobil constituit din casă și teren. În momentul achiziționării, ... (vezi toată discuția)