avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu impus de firma - este legal? Buna ziua, Am ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu impus de firma - este legal? Buna ziua, Am și eu o ...

Concediu impus de firma - este legal?

Buna ziua,

Am și eu o problema - la firma la care lucrez , profil IT ( sunt angajata aici din Iulie anul curent) ne cer sa ne luam concediu ultima sapt. din Decembrie, pt ca sunt mulți colegi cu f multe zile neluate. Eu deja mi - am planificat concediu in oct și sapt cu 30 nov & 1 dec și rămân fără zile de concediu. Este normal sa ma oblige sa iau in avans de anul următor ? Problema lor este cu cei care au zile multe rămase, nu cu cei ca mine care sunt obligați sa ia in avans din anul următor. Credeți ca ar trebui sesizat ITM? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:48, 21 Septembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Obligarea angajatului să își ia concediu de odihnă plătit nu este posibilă și încalcă principiul bunei-credințe în raporturile de muncă.

Puteti sesiza ITM-ul.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Etape mutare angajati dintr-o societate in alta Bubinubi Bubinubi Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu etapele de urmat pentru mutarea angajatilor pe o alta societate nou-infiintata cum ar fi: modalitatea de mutare (incetare ... (vezi toată discuția)
Trebuia sa mi se plateasca c.o.? eu1001 eu1001 buna seara, va rog sa-mi spuneti daca fostul meu angajator trebuia sa imi plateasca C.O. neefectuat pe anul in curs, in conditiile in care mi-am incetat ... (vezi toată discuția)
Neplata salariului si a comisionului, lamuriri concediu fara plata vrm vrm Buna ziua, Lucrez la o firma din domeniul media si sunt agent vanzari(prin telefon). Am salariul de 800 lei + comision din vanzari. In contractul individual ... (vezi toată discuția)