avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Sfera de cuprindere a codului fiscal
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Sfera de cuprindere a codului fiscal

Buna ziua,

1.Daca intr-un contract (de leasing in cazul de fata, eu sunt utilizatorul) este specificat faptul ca daca exista o neintelegere intre parti care nu se rezolva pe cale amiabila in x zile, se poate inainta actiune la Tribunalul Arbitral, atunci Tribunalul Arbitral este singura institutie abilitata sa judece speta in cauza?
Sau nu?

2. Referitor tot la acest contract de leasing, am o serie de nemultumiri pe care le-am adus la cunostinta finantatorului prin mai multe adrese. Una dintre acestea se refera la faptul ca imi calculeaza penalitati de inatarziere nu numai asupra sumei cu care au finantat contractul, ci si asupra dobanzii, incalcand in acceptiunea mea art. 8 din O9/2000. Raspunsul lor este ca "firma lor nu incalca prevederile art.8 din O9/2000, deci nu practica anatocismul" si ca " statutul dobanzilor si al penalitatilor este unul cu totul diferit" si ma trimit la Codul Fiscal (fara referire la un articol anume).
Sunt atat de bulversata in acest moment incat nici nu mai stiu ce sa cred...am inebunit eu sau au inebunit ei? Codul fiscal nu se refera la taxe si impozite? Contractul de leasing e incheiat intre 2 persoane juridice private!

Scopul şi sfera de cuprindere a Codului fiscal

Art. 1. - (1) Prezentul cod stabileşte cadrul legal pentru impozitele şi taxele prevăzute la art. 2, care constituie venituri la bugetul de stat şi bugetele.....

Multumesc
Cel mai recent răspuns: donigao , utilizator 21:56, 19 Ianuarie 2010
1. Ati inteles corect, instanta competenta sa judece orice chestiune litigioasa intre dvs si soc de leasing este Curtea de Arbitraj .
2.Raspunsul si trimiterea la Codul Fiscal e prosteala pe fata si ar trebui sa va adresati protectiei consumatorului
Multumesc ptr raspuns

Am fost la protectia consumatorilor si d-na jurista de acolo mi-a spus ca nu ma poate ajuta deoarece contractul e pe persoana juridica si constitutia ne da voie sa ne adresam instantei de judecata.......#-o
Am ajuns la acesta d-na jurista in ideea de a face o plangere legata de acest contract in sensul eliminarii acestei clauze din contract avand in vedere legea 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori. In acceptiunea lor consumatorii sunt doar persoanele fizice.
nu ati precizat in postare ca utilizatorul este pj. din pacate trebuie sa va adresati curtii de arbitraj si ptr aceasta chestiune
Multumesc ptr raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza Borza Borza Intr-un contract de antrepriza este inserata o clauza prin care se specifica faptul ca in caz de litigii intre societate si persoana fizica-beneficiar sunt de ... (vezi toată discuția)
Somatia de plata danitza danitza O societate are de incasat o anumita suma de bani rezultata din vanzarea unor produse.In contractul de vanzare-cumparare la capitolul litigii se specifica ca ... (vezi toată discuția)
Euribor 6m donigao donigao Buna ziua, In legatura cu indicele euribor 6m (care se modifica la 6 luni), banca, respectiv ifn-ul poate modifica lunar cuantumul dobanzii? O clauza ... (vezi toată discuția)