avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bani pentru un singur mostenitor? Tatal in varsta, sub ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bani pentru un singur mostenitor? Tatal in varsta, sub ingrijire ...

Bani pentru un singur mostenitor?

Tatal in varsta, sub ingrijire in convalescenta post covid, doreste ca, dupa decesul lui, de banii cash care ii are stransi din pensie, sa beneficieze DOAR un singur copil din cei sase, copii toti maturi. CUM sa procedeze?

Donatie?
La CEC cu imputernicire? Daca ii depune la CEC banii se impart tuturor mostenitorilor?
Alta forma?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ibn , utilizator 07:47, 27 Septembrie 2022
Poate sa lase copilului un testament cu titlu particular pentru sumele respective
*Poate sa lase copilului un testament cu titlu particular pentru sumele respective* - testamentul poate fi atacat in instanta de catre fiecare mostenitor din cate stiu. Multumesc.
Dacă sumele respective nu încalcă rezerva succesorala a celorlalți, nu.
Ca și testamentele/donațiile, se "ataca" în anumite condiții. Dacă ar fi intr-atât de sensibile, nu s-ar mai încheia.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa ii scoata de pe unde ii are si sa le imparta in mana tuturor cei pe care ii prefera
Pai deocamdată, tot strânge bani din pensie.
Și o sa mai aibă pensii și în viitor.

Alte discuții în legătură

Bună ziua, suntem căsătoriți de 5o de ani și avem împreună ... George Neacsa George Neacsa Bună ziua, Suntem căsătoriți de 5o de ani și avem împreună 2 copii. Cu toate că sunt copii buni și cu stare materială foarte bună, ne-am făcut ... (vezi toată discuția)
Revocare testament ARISTITA MARCU ARISTITA MARCU Buna seara! am nevoie de niste lamuriri in aceasta problema 1.batran -sotie si fiica decedate-succesiune facuta 2.unicii mostenitori-3 nepoti din partea ... (vezi toată discuția)
Testament neatacabil Vlad2013 Vlad2013 Buna seara, Doresc si eu cateva informatii despre un testament. Mama a decedat,fara sa imparta averea(casa) celor trei copii.Tatal , ramas in viata, ... (vezi toată discuția)