avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Pot modifica analiza de risc dupa un control ?
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Pot modifica analiza de risc dupa un control ?

Buna ziua,
Sunt evaluator de risc la securitatea fizica si am o problema cu un client. Am facut analiza respectivului acum 1 an si i-am impus cateva masuri de securitate obligatorii. Clientul nu a implementat nimic din cele impuse pana in prezent si acum 2 zile a avut control de la MAI.

Dupa control i s-a impus sa implementeze masurile de securitate regasite in analiza de risc, iar acesta dupa ce a luat legatura cu o firma care se ocupa de implementare m-a contactat pentru a-i modifica analiza de risc, respectiv masurile obligatorii pe care acesta trebuie sa le impuna.

Pentru cei care sunt in domeniu, am gasit sa inlocuiesc masurile vechi de secuirtate cu unele noi, astfel incat clientul sa fie cu un punctaj acceptabil dar intrebarea mea este :

Pot schimba analiza de risc veche (neexpirsta) cu una noua acuma ca beneficiarul a primit o instiintare de la politie in care i se impune sa instaleze sistemele de securitate deja mentionate in analiza de risc ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:42, 24 Septembrie 2022
Buna ziua,

Daca ipotetic vorbind faceti "schimbarea", peste cateva zile inspectorii de la sectia de politie (care au facut controlul la clientul dumneavoastra) observa modificarile, ce credeti ca vor spune despre situatia aceasta si cat de repede veti ramane fara autorizatie sau mai rau?

Clientul dumneavoastra este obligat sa respecte cele recomandate si sa le implementeze exact cum scrie in raportul respectiv, daca nu face asta o sa primeasca amenda, care din cate stiu poate ajunge la 50000 lei.


O seara placuta!

Ultima modificare: Vineri, 23 Septembrie 2022
Magazinul de Credite, Consultant credite si finantari
Nu puteti schimba datele consemnate in primul document pentru simplul motiv ca autoritatile in domeniu detin copii ale acestuia iar eventuala dv modificare,automat genereaza riscul sa fiti acuzat de savarsirea de fapte sub incidenta penala
Dupa ce clientul dvs. implementeaza masurile consemnate in materialul initial, dar si in documentul politiei puteti face o revizie a analizei de risc (gasiti un motiv plauzibil) si clientul este obligat sa implementeze noile masuri daca este interesat. Banuiesc ca noile masuri vizeaza echipamente noi, mai performante care asigura o supraveghere suplimentara.
Clientul cand a facut initial analiza de risc din gura cel putin era dispus sa implementeze orice cat timp nu este obligat l un contract de paza. Dupa ce analiza a fost predata acestuia (acum 2 ani) i-am precizat ca, costurile pentru implementare se vor ridica deorece pe langa alarma si sistem CCTV acesta trebuia sa implementeze si sistemul de control acces.

Nu a implementat nimic, nu a avut nici o problema timp de 2 ani, iar zilele trecute a avut un control de la MAI si i s-a impus sa fie in conformitate cu analiza de risc. Acum m-a sunat suparat ca de ce i-am impus atatea sisteme de securitate ca nu poate financiar si nu are unde sa le monteze.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Septembrie 2022
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Este problema clientului dvs. daca are sau nu bani pentru implementare, atata timp cat dvs. respectati o legislatie in vigoare. Daca erati prevazator, la incheierea contractului mentionati ce si cum trebuie implementat (ii prezentati variante de lucru) si il puneati sa aleaga, in scris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Supraveghere video valentinmitrachee valentinmitrachee Buna ziua! Suntem o gradinita particulara. Am construit o cladire unde isi va desfasura activitatea gradinita, incepand cu luna Septembrie 2020. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Supraveghere H_eu1989 H_eu1989 Bună ziua! Vin și eu cu o întrebare și sper sa primesc un răspuns cat mai concret. Am citit legea în care spune clar ca angajatorii nu pot sa ... (vezi toată discuția)
Proces verbal MirelaPav MirelaPav In urma unui control de la politie compartimentul sisteme de securitate private s-a intocmit cu proces verbal. In urma acestui proces verbal am primit 2 masuri ... (vezi toată discuția)