avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna dimineata.Care ar fii cauzele speciale de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna dimineata.Care ar fii cauzele speciale de eliberare dupa ...

Buna dimineata.Care ar fii cauzele speciale de eliberare dupa ce executii jumate din pedeapsa?
Bună ziua,

Există posibilitatea introducerii unei cereri pentru liberare condiționată. Având în vedere că s-a executat jumătate din pedeapsă principalele condiții ar fi ca persoana condamnată să aibă 60 de ani împliniți sau în cazul persoanelor care nu au 60 de ani împliniți să aibă muncă prestată în urma căreia să se considere că s-a executat diferența de pedeapsă până la 2/3 din pedeapsă (mai concret, 1/2 efectiv executat + pedeapsa considerată ca executată pe baza muncii prestate = 2/3 din pedeapsa dispusă).

Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ncp-reducerea pedepsei pt. persoanele peste 60 ani johndon johndon La Noul cod penal zice: persoanele condamnate,dar care au virsta de peste 60 de ani,li se reduce 2/3 din pedeapsa. Dar nu inainte de a executa1/2 (JUMATATE) ... (vezi toată discuția)
Conditii eliberare conditionata in speta annaghe annaghe Buna ziua, va rog sa ma lamuriti si pe mine : ce perioada de executare a pedepsei trebuie executata pentru a formula o cere de eliberare conditionata. ... (vezi toată discuția)
Eliberare sub control judiciar oanapyty oanapyty Buna ziuua.o intrebare sper sa primesc niste raspunsuri care sa le pot intelege. sotul meu este incarcerat din 1octombrie2013 dupa arestu preventiv 29 de ... (vezi toată discuția)