avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... lichidare
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

lichidare

Buna seara.Am o firma in lichidare pt nedepunerea bilanturilor din 2004,a fost numit un lichidator,firma are datorii de 10000 ron plus penalitati,datorii ce reprezinta tva si impozit pe microintreprinderi,lichidatorul nu vrea sa lichideze firma pana nu duc un act de la finante cum ca nu mai am datorii catre ei.ce pot sa fac?sant 6 ani in care nu am avut activitate si lichidatorul numit din 2006.va multumesc!
Cel mai recent răspuns: pop sergiu , utilizator 16:57, 21 Ianuarie 2010
incercati sa mergeti la "negocieri" cu cei de la finante si incercati sa obtineti documentul de la ei in baza expunerii situatiei de fapt.Daca nu reusiti, ati putea deschide o actiune in justitie in acest sens, prin care instanta sa dispuna lichidarea fara plata acelor datorii.Este o solutie foarte greu de obtinut, dar este singura sansa.
succes
Multumesc,dar ce "negocieri"pot avea cu ei?ei vreau sa trimita in instanta dosarul de insolventa si sa ceara raspunderea administratorului.
in 2004,au fost achitate toate darile,mai avea fiscul de rambursat 3700 ron,nu am cerut acest lucru,nu am avut nici o rambursare de tva.fiind plecat din tara pe o perioada,nu am inregistrat unele facturi in aug 2003 si le_am trecut la regularizari in sept si oct 2003.am deconturi,tot cu actele de primire de la fisc.in decembrie am avut un control si nu au luat in considerare regularizarile.Pot duce aceste acte ca proba in proces?Multumesc!
Afirmati ca in 2004 au fost achitate toate impozitele , de 6 ani nu ati avut activitate si acum aveti datorii de 10000 lei - cum se explica ???
mai avea fiscul de rambursat 3700 ron,nu am cerut acest lucru

Daca nu ati cerut nici nu s-a facut de la sine !!
Puteti cere acum
Pot duce aceste acte ca proba in proces?

Nu
Puteti cere acum la AFP compensarea TVA-ului cu datoriile
Obligatia lichidatorului este ca in cazul in care nu platiti datoriile sa ceara deschiderea procedurii simplificate de insolventa.
incerc varianta ce mi_ati spus_o,multumesc!lichidatorul e numit din febr 2006 dar nu a cerut nimic,cei de la AFP vreau sa ceara insolventa.Multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Cerere debitor dar si finante ContSters56278 ContSters56278 SC are intentia sa ceara deschiderea procedurii falimentului (plateste taxa de timbru ) dar intre timp i s-a comunicat cererea, din partea finantelor ,de ... (vezi toată discuția)
Executarea silita ContSters118051 ContSters118051 Am un SRL cu o datorie la administratia financiara de 65000 ron ,aceasta datorie o am din 2004. Judecatoria a numit un lichidator firma nu are bunuri materiale ... (vezi toată discuția)
Citatie numire lichidator administraÞia finanÞelor publice sergiu197 sergiu197 Am o firma impreuna cu nevasta din 2004. Aceasta firma a fost dizolvata prin sentinta judecatoreasca la cererea ONRC pentru nedepunere bilanturi pe mai mult de ... (vezi toată discuția)