avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Drept de conducere suspendat - parte vatamata accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Drept de conducere suspendat - parte vatamata accident

Bună ziua! La începutul stării de urgenta, mai exact în data de 12 aprilie 2020, soțul meu a avut un accident de motor din care a rezultat vătămarea grava a lui, necesitând peste 120 de zile de îngrijiri medicale. Mai exact, un autoturism a virat brusc stanga în fata lui în momentul în care el se afla în depășire. În urma acestui accident a fost deschis un dosar de urmărire penala, el fiind partea vătămată. Fiind vorba despre un accident rutier, ambilor șoferi li s-au reținut permisele de conducere pe durata soluționării dosarului penal (toate categoriile dobândite), aceștia având drept de circulație în baza unei dovezi. Din 2020 și pana acum, dosarul nu a întrat pe rol, deși s-a făcut expertiza , am plătit și o reexpetiza pentru ca asa ni s-a cerut, dar de atunci nu mai știm nimic. Încurcătura acum începe. Ținând cont de faptul ca în perioada stării de urgenta și de alerta documentele își păstrau valabilitatea, Soțul meu nu a fost nevoit sa își reînnoiască dovada de circulație, astfel la ieșirea din starea de alerta , mai exact după doua zile, a fost oprit în trafic și agenții de politie au constatat ca circula cu dreptul de a conduce expirat. Conform legii, I s-a întocmit dosar de cercetare penala pentru conducerea pe drumurile publice fără permis. În încercarea de a solitiona cumva aceasta situație I s-a spus ca mai întâi trebuie sa se soluționeze dosarul din 2020 și abia apoi vor cerceta situația din 2022. Problema este ca persoana cu care a făcut accident în 2020, mai are un dosar penal în care este cercetat în calitate de inculpat, pentru trafic de țigări, dosar ce nu este încă soluționat și se tot amână, acest lucru ținând în loc soluționarea dosarului accidentului. Care este soluția și cum putem proceda, astfel încât sa urgentam procedurile și ce se poate face pentru redobândirea dreptului de a conduce? Dacă a făcut accidentul conducând motocicleta (cat. A) , de ce i s-au retras toate categoriile ? Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:32, 25 Septembrie 2022
Dovezile înlocuitoare ale permiselor de conducere cu drept de circulație au rămas valabile pe toată perioada stării de alertă și încă zece zile de la încetarea acesteia, astfel ca dupa 2 zile de la incetarea starii de alerta, avea drept de circulatie.
Angajati-va avocat specializat in astfel de cauze si stabiliti impreuna cu el strategia apararii.
Nu vad ce legătură are dosarul cu contrabanda cu celalalt.Avea țigări în mașină când a făcut accidentul?
In astfel de cazuri se apelează la avocat pentru studierea dosarului penal.
În funcție de situația din dosar se poate acționa.

Scris din București 2022
Ultima modificare: Duminică, 25 Septembrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nici eu nu înțeleg legatura, dar ni s-a spus ca trebuie sa se închidă acel proces ca să poată baga dosarul accidentului pe rol.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Nu vad ce legătură are dosarul cu contrabanda cu celalalt.Avea țigări în mașină când a făcut accidentul?
In astfel de cazuri se apelează la avocat pentru studierea dosarului penal.
În funcție de situația din dosar se poate acționa.

Scris din București 2022

Nu îmi vine a crede asa ceva.E ceva care nu se leagă.
Angajați avocat daca vreti sa lămuriți problema.
Avocatul poate studia dosarul și sa lămurească situatia.
Insa, este posibil sa aveti nevoie de avocat și pentru urgentare dacă exista probleme și în ceea ce va privește.
Va trebui sa explicați la avocat ca va grăbiți și nu sa îl plătiți ca sa așteptați împreună ceva...

Scris din București 2022
Ultima modificare: Duminică, 25 Septembrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

dovada inlocuitoare va salut! În urma unui nefericit accident rutier cu victima ... Dede1986 Dede1986 Va salut! În urma unui nefericit accident rutier cu victima , mi s a reținut permisul și eliberat o dovada inlocuitoare cu drept de circulatie valabila 15 ... (vezi toată discuția)
Dovada cu drept de circulatie - starea de alerta - dreptul de a conduce radudraghici radudraghici Buna ziua, Va rog mult, daca ma puteti ajuta cu o informatie ar fi ideal... Pe scurt, in data de 1 decembrie, in urma unui eveniment nefericit, din vina ... (vezi toată discuția)
Durata proces conducere cu permisul suspendat robi193 robi193 Buna ziua, Am facut urmatoarea ilegalitate: conducere cu permisul suspendat (prima abatere) De atunci au trecut 2 luni jumatate si nu mai stiu nimic ce ... (vezi toată discuția)