avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bună ziua. am cumpărat de la cineva o bucată din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bună ziua. am cumpărat de la cineva o bucată din terenul lui, ...

bună ziua. am cumpărat de la cineva o bucată din terenul lui, ceea ce ne face vecini de hotar. aș dori să știu, în cazul în care persoana dorește să mai vândă din terenul care i-a rămas, din punct de vedere legal, am vre-o prioritate în fața altor persoane și dacă da, cum pot să manifest public dorința mea de a cumpăra?
Cel mai recent răspuns: Alexandrarares , utilizator 14:56, 25 Septembrie 2022
daca este intravilan, poate sa vanda cui vrea.
daca este extravilan, aveti drept de preemptiune. persoana este obligata sa afiseze la primarie oferta cuprinzand terenul si pretul
Ultima modificare: Duminică, 25 Septembrie 2022
adriandimitriu, utilizator
Buna ziua!
Nu aveti prioritate,poate vinde cui doreste.Il puteti ruga sa va acorde prioritate in cazul in care vrea sa vanda.Eu asa am procedat intr-o situatie ca a dvs.Si am obtinut terenul.
Ultima modificare: Duminică, 25 Septembrie 2022
Alexandrarares, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare imobil proprietate MirelaAB MirelaAB Bună ziua, am o întrebare legată de vânzarea unei proprietăți personale.Există vreo lege anume în care proprietarul dacă are vreo ofertă de la un ... (vezi toată discuția)
Poate o instanta sa ma forteze sa vand unui cumparator un teren? ... ioanamaria.sima ioanamaria.sima Poate o instanta sa ma forteze sa vand unui cumparator un teren? Detin un teren in imediata vecinatate a unui proprietar care sustine ca stia ca acest teren ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren manolachesilviu manolachesilviu Buna ziua Vreau sa vand 1hectar teren arabil pe care sunt propietar dar este inca in contract de arenda. Arendasul spune ca nu pot sa il instrainez pana la ... (vezi toată discuția)